Christine 5×5: Paras Pasta Carbonara ja Julkkiskokkien Reseptit
Oletko koskaan etsinyt tunnettujen kokkien reseptejä miettien, mikä niistä olisi paras pasta carbonara tai kenen olisi paras? Minä ainakin.
On vaikeaa tietää, mikä resepti on paras, emmekä jaksaisi testata kaikkia vaihtoehtoja, koska aikaa ei aina ole. No, nyt sinun ei tarvitse ainakaan murehtia, koska testasin viiden eri julkkiskokin pasta carbonara ohjeet, jotta olisi helpompaa valmistaa vain sitä maistuvinta pastaa.
GORDON RAMSAY:
Ensimmäinen asia, mikä mieleen juolahti, kun luin Gordon Ramsay carbonara reseptiä (ja varmasti muillakin), että se ei voi olla totta. Voiko Gordon oikeasti laittaa sieniä ja herneitä pekonipastaan? Siis oikeasti? Onko se silloin enää tunnettu pekonipasta vai ei? Ehkä, ei se alkuperäisin, mutta kuitenkin kokeilemisen arvoinen.
Heti valmistuksen alkuun minun on kerrottava, että jätin itse ohjeesta herneet pois. En siksil, koska en pitäisi niistä (päinvastoin), mutta koska kaupassa sattui olemaan vain 1 kilon pakastehernepusseja, jonka vuoksi en ottanut yhtä kiloa yhtä annosta varten. Tiedän, että olisin voinut käyttää ne myöhemmin muihin ruokiin, mutta tuntui enemmänkin jopa paremmalta, kun jätin ne pekonipasta ohjeesta pois, jolloin tunsin, etten tehnyt niin paljon hallaa alkuperäiselle reseptille. Moni italialainen saattaa katsoa koko tämän ohjeen yhdistelmää silmät kyynelissä. Joten, herneiden pois jättäminen oli mielestäni paras päätös.
Luin ohjeesta, että siihen tulee yksi kokonainen chili. Se kuulosti paljolta, vaikka pidänkin tulisesta ruoasta. Voin kertoa, että annos ei ollut loppujen lopuksi ollenkaan tulinen, sopivan sellainen kyllä, mutta pikemminkin innoittavan raikas, jonka makua vain janosin enemmän ja enemmän. Sinä hetkenä, kun söin pastaa mietin, että tämä on oikeasti yksi parhaimmista ellei jopa paras carbonara, jota olen koskaan syönyt.
Nyt saatat ajatella, että jos pidän tällaista ohjetta parhaana carbonarana, en varmastikaan tiedä mitään pastoista, mutta usko minua, se oli herkullista. Sienet ja herneet voi jättää pois, jolloin jäljelle jää melkein alkuperäinen pekonipasta, eli nyt jo ollaan voiton puolella.
Annan annokselle pisteet: 9 ½ / 10.
Perustelut: Puolikas miinus tulee vain siitä ettei carbonara resepti ole perinteinen, aito italialainen.
JAMIE OLIVER:
Tämä on toinen carbonara pasta, mitä kokeilen tämän testin yhteydessä. Voin jo sanoa, että reseptiä lukiessa siitä huokui alkuperäinen kulttuuri, joka tässä ruoassa mielletään melkeinpä jopa täydelliseksi.
Hyvin maanläheinen tunnelma ja yksinkertaiset ainekset tekivät minuun vaikutuksen, mutta onko se jopa liian yksinkertainen ensimmäisen pasta-kokeilun jälkeen?
Tiedän, että aito carbonara pasta ei vaadi kuin vain muutaman aineksen, oikeastaan noin viisi. Alkuperäinen carbonara on monesti se pakollinen juttu monille, toisinaan ylitsepääsemätön, jolloin esimerkiksi ensimmäinen Gordon Ramsay carbonara ei olisi hyväksyttävä sen ainesten monipuolisuuden vuoksi. Siksi minusta Jamie Oliver carbonara oli jotenkin omalla tavalla täydellinen, mutta erilainen. Täydellinen, jos puhutaan oikeasta carbonarasta. Jos puhutaan pelkästä pastasta, miinustaisin hieman maussa, mutta melkein huomaamattomasti. Loistavan makuista se oli.
Nyt tulee se hetki, jota olet odottanut nyt jo muutaman kappaleen verran, jotta vastaus kysymykseen “mikä on paras carbonara?” löytyy.
Jos voin sanoin kuvailla Jamie Oliverin carbonara reseptiä, se oli maultaan valloittavan rikas. Maku tuntui olevan sopivan täydellinen, sellainen, jonka haluaa kokea ravintolassa. Se oli sellainen pekoni pasta, josta voi olla ylpeä, että se on onnistunut ja ainekset juuri oikeat.
Ennen kuin kerron lisää, minun on paljastettava, että pancettan sijasta käytin tässä ohjeessa puolet pekonia ja puolet ilmakuivattua italialaista maalaiskinkkua.
Kuitenkin, jos vertaan tätä Gordon Ramsayn carbonara reseptiin, voin todeta, että se oli monin tavoin modernimpi ja maultaan herkullisempi, koska se sisälsi enemmän kuin paras carbonara sisältää. Yleensä emme ole tottuneet saamaan pekoni pastan sisällä sieniä, herneitä ja chiliä. Pelkästään reseptin lukeminen nostaa kylmät väreet ja saa kyseenalaistamaan Gordon Ramsayn pasta taidot.
Mutta, minun on kuitenkin pakko myöntää, että itse kallistun enemmän sieni carbonaraan, koska en saa vieläkään sen makua pois kieleltäni, vaikka siitä on nyt jo viikko aikaa, kun valmistin sitä. Niin hyvää se oli.
Annan annokselle pisteet: 9 / 10.
Perustelut: 1 miinus piste tulee siitä, että se oli maultaan melkein täydellinen, mutta ensimmäisen pastan jälkeen tunsin, että tämä toinen pasta kaipaa jotain.
GENNARO CONTALDO:
Gennaro Contaldo carbonara pasta oli melkein yksi yhteen Jamien reseptin kanssa muutamaa muutosta lukuun ottamatta.
Ensiksi huomasin jotain itselleni ylitsepääsemätöntä. Resepti ei sisältänyt ollenkaan valkosipulia. Mitä? Eikö se kuulu melkein jokaiseen pastaan tai ylipäätänsä herkullisiin ruokiin? Ei välttämättä.
Perinteinen carbonara ei sisällä valkosipulia, joten tämä minun oli koettava. Aluksi se tuntui hieman oudolta ja halusin jopa laittaa itseltäni salaa sitä pastaan, mutta en kuitenkaan taipunut sellaiseen huijaukseen. Olenhan minä kuitenkin testaamassa näitä viittä eri reseptiä, ja koko idea on selvittää paras carbonara pasta. Ei huolta, kyllä se selviää.
ANTONIO CARLUCCIO:
Jo ohjetta lukiessa huomasin kokonaiset kananmunat. Muissa ohjeissa vain kananmunan keltuaiset carbonarassa olivat esillä, mutta ei tässä. Ottaen huomioon, että neljäs kokeilemani carbonara pasta oli tunnetun italialaisen Antonio Carluccio kokin valmistama, ihmettelin kananmunia. Se näkyi myös lopputuloksessa ja tuntui maussa. Pasta ei ollut niin kermainen koostumukseltaan ja maultaa nii tyylikäs kui toiset edelliset testatut ohjeet.
Toisissa ohjeissa on ollut tähän mennessä vain keltuaista, joka on antanut pastalle kermaisen kastikkeen, josta on vaikea luopua. Sitä kaipasin tänään tässä ateriassa.
Koska maku sekä koostumus oli toisiin verrattuna apeampi ja miedompi, en tekisi tällä ohjeella enää uudestaan. Plus, minun oli itse lisättävä pastavettä kostuttaakseni kastiketta, koska tämä ohje ei sitä vaatinut. Ehkä kyseinen ohje enemmänkin oletti kuin opetti. Kuitenkin, nyt sekin on koettu ja kokemus sellainenkin.
Annan annokselle pisteet: 6 ½ / 10.
Perustelut: Vaikka ainekset olivatkin perinteiset, toiset kolme edellistä pastaa veivät tämän erän.
Tiesitkö, että perinteinen pasta carbonara ei sisällä valkosipulia.
RACHAEL RAY:
Ensimmäinen asia, jonka teen on reseptin läpikäyminen. Selaan sen alusta loppuun, ainekset ja valmistuksen. Tähän mennessä jokaisessa viidessä eri ohjeessa on ollut joka erilaisuus, joka on pistänyt esille enemmän kuin muut. Yleisilmeeltähän jokainen näistä viidestä on ollut melkein samanlainen, koska ruoka on sama, valmistajat ja valmistustavat eri.
Rachael Rayn carbonarassa huomasin valkoviinin. Rakastan valkoviiniä pastassa sen maun vuoksi, mutta en ole koskaan syönyt sitä pekonipastassa. Hmm…En tiedä mitä ajatella, koska tiedän jo ennen valmistusta, että se tulee olemaan onnistunut maultaan, mutta en tiedä, kuinka hyvin perinteinen carbonara maku säilyy tai tulee edes esille.
Maistettuani annosta se oli todella herkullinen. Suorastaan ravintolatasoa. Muistuttiko se carbonaraa? Hieman kyllä, mutta sitä olisi voinut sanoa joksikin muuksi pastaruoaksi. Se oli hyvin maistuvaa, mutta jos aikeissasi on valmistaa carbonaraa, tämä ei välttämättä ole se annos, joka kannattaa valita. Vain ja ainoastaan sen takia, että perinteinen maku ei ole niin paljon läsnä kuin muissa ohjeissa.
Koska pasta oli itsessään hyvin raikas maultaan, voisin valmistaa sitä ensikerralla esimerkiksi katkarapujen kanssa, koska koen, että tämän reseptin kanssa ne sopisivat paremmin yhteen.
Annan annokselle pisteet: 8 / 10.
Perustelut: Annos oli hyvin raikas ja maistuva, mutta carbonaraksi sitä on vaikea luokitella omasta mielestäni, johon saattoi vaikuttaa valkoviinin vivahde. Se muutti pastaruoan todella mielekkääksi, mutta silloin kadotti carbonaran olemassaolon.
Moni resepti on maultaan erilainen. Lue kenen resepti erottui joukosta.
Paras carbonara ohje
Minulla on kaksi mieleistä voittajaa tämän testin tuloksena. Kaikissa viidessä valitsemassani reseptissä oli yhtäläisyyksiä (niin kuin kuuluukin olla) ja eroavaisuuksia, jotka tekevät jokaisesta kokista uniikin.
Yksikään näistä resepteistä ei ollut huono. Kaikki olivat hyviä, mutta oli sellaisia, jotka erottuivat edukseen ja toiset taas jäivät enemmän varjoon toisiin verrattuna.
Voittajaksi tulivat Gordon Ramsay ja Gennaro Contaldo, eli G&G voitti, heh.
Saatat haluta tietää miksi. En valinnut näitä kahta turhaan. Mutta nyt kun voittajia on kaksi, mistä emme yhtään pidä, sillä kultamitalia ei jaeta, niin kerron sinulle, miksi päädyin tähän tulokseen ja onko se lopullinen…
Tulos on kutakuinkin lopullinen. Kuitenkin, voin auttaa sinua tekemään lopullisen päätöksen maistamani perusteella. Jos mieleinen makusi on moderni, raikkaita ja runsaita makuja oleva pasta, valitse Gordon Ramsayn pasta carbonara. Jos taas haluat valmistaa sellaisen ruoan, mikä on oikeasti paras perinteinen pasta carbonara, valitse Gennaro Contaldo resepti. Se oli kaikista perinteisin ja kodikkain maultaan. Gordonin taas todella moderni ja valmis valloittamaan uusia herkkusuita. Voit toki kokeilla molempia, et tule pettymään.
Kerro kommenteissa, oletko koskaan itse kokeillut edellä mainittuja reseptejä ja mitä pidit siitä / niistä?
Kommentoi