Nopea Suussasulava Suklaapiirakka, Joka Onnistuu Minulla Aina
Suklaa on todella hyvää ja se sopii kaikkeen makeaan.
Koska suklaasta voi tehdä monenmoista, on syytä valmistaa nopea suklaapiirakka, sillä se ei ole niin suosittu kuin kakut, mutta maku on yhtä hyvää jos ei parempaa.
Piirakkamakuja on niin paljon erilaisia, mutta jos haluat tehdä vaikutuksen, valitse suklaa. Suklaa maistuu yleensä kaikille ja siitä on mahdollista valmistaa niin paljon erilaisia jälkiruokia.
Parhaat suklaapiirakat valmistuu herkullisesti esimerkiksi pähkinöitä, karamellia ja keksejä käyttäen.
Suklaapiirakoita voi tehdä paistettuja ja paistamattomia. Kaikki riippuu siitä, millaista makua suosit enemmän.
Suosittelen kokeilemaan suklaapiirakan valmistusta kotona, sillä siihen ei voi olla ihastumatta!
Miksi valmistaa nopeaa suklaapiirakkaa?
Unelmoin suklaapiirakasta ja halusin valmistaa sellaisen. En tarkoita mietoa, kosteaa suklaavanukkaan tyylistä piirakkaa, vaan aitoa sellaista: täyteläistä, murenevaa kuorta, joka on täytetty rikkaimmalla kuviteltavissa olevalla suklaalla. Tiheä ja samettinen koostumus, joka sulaa suussa. Maku on syvä ja monimutkainen, samanaikaisesti makea ja karvas. Se on täydellinen jälkiruoka. Kuin marjapiirakkaa, mutta suklaalla ja pähkinöillä. Et malta odottaa kuulla lisää!
Ero tämän unelman ja muiden unelmien välillä on se, että se oli saavutettavissa. Tiesin tarpeeksi piirakoista ymmärtääkseni, kuinka taikina ja täytteet tehdään. Ja tiesin tarpeeksi paistamisesta osatakseni tehdä jotain vielä parempaa kuin paras kaupallinen suklaaleivonnainen.
Paras suklaapiirakka on tahmea, runsas ja herkullinen jälkiruoka. Voit tarjoilla sen suklaajäätelöllä tai vaniljajäätelöllä, mutta se on maukasta sellaisenaankin.
Miksi suklaapiirakka ohje on suosittu?
Se sisältää tietysti suklaata ja sokeria. Mutta mitä on sokeri? Sokeri tulee sokeriruo’osta tai sokerijuurikkaasta. Mutta mitä ne ovat? Sokeriruoko on pitkää ja ohutta; sokerijuurikkaat ovat lyhyitä ja paksuja. Molempia kasveja kasvatetaan maassa, mutta sokeriruoko kasvaa lämpimillä alueilla ja sokerijuurikas kylmemmällä. Joten erilaiset kasvuolosuhteet voivat johtaa erilaisiin kasvien muotoihin – se on mielenkiintoista. Kasvin ulkonäkö vaikuttaa siihen, miten käytämme sitä – sekin on mielenkiintoista.
Nopea suklaapiirakka on amerikkalainen jälkiruoka, joka on valmistettu kolmesta pääainesosasta: suklaasta, sokerista ja kananmunista. Perusreseptistä on muunnelmia, mutta se on periaatteessa sama kaikkialla Amerikassa. Nykyään variaatioita on kehittynyt runsaasti vuosien varrella.
Ajatus siitä, että hyvää suklaapiirakkaa on vaikea tehdä, on vain yksi myytti. Tärkeintä on käyttää todella hyvää suklaata. Käytän aina leivontaan tarkoitettuja suklaita – ensimmäkseen tummasuklaata, mutta joskus myös maitosuklaata.
Suklaapiirakka ohjeessa suklaa lisää makua, mutta ei rakennetta. Suklaamousse on eri asia, sillä se on kermainen ja sileä, koska munanvalkuaisia vatkatessa syntyy pieniä ilmakuplia. Voit käyttää tätä tehostetta minkä tahansa nopean suklaapiirakan sakeuttamiseen. Vatkaa vain vähän valkuaista, kunnes ne muodostavat kovaa piikkiä, ja kääntele ne sitten täytteen joukkoon ennen kuin laitat sen kuoreen. Tämä tapa sopii piirakkaan silloin, kun vuoraat vuoan piirakkataikinalla ja kaadat päälle suklaatäytteen. Olen valmistanut tämän reseptin enemmänkin peltipiirakaksi, mikä on Suomessa tunnetumpi variaatio piirakasta. Siinä suklaahiput ja pähkinät lisätään taikinaan sellaisenaan.
Jos päätät tehdä suklaapiirakan, joka ei ole tällä reseptillä, vaan se on pikemminkin torttumainen (reunoilta piirakka, keskeltä suklaa), niin haluat varmistaa, että suklaa ei jää liian juoksevaksi.
Voit korjata juoksevan piirakan lisäämällä hieman vettä ja lämmittämällä sen uudelleen. Voit korjata jäykän lisäämällä hieman kananmunaa, mutta älä kypsennä sitä liikaa, muuten piirakka on myös juoksevaa. (Tämä ohjeistus ei koske alla olevaa ohjetta, vaan torttumaista suklaapiirakkaa, jos haluat sellaista tehdä).
Leivoin on peltisuklaapiirakan tänään ja siitä tuli taivaallinen! Taikinaosa keksimäisen rapea, sisältä pehmeä ja suklaa ja pähkinät toivat kunnon makuelämyksen makunystyröilleni.
Nopea suklaapiirakka pakastettuna
Monesti piirakkaa tekee niin paljon kerralla, että sitä ei aina jaksa syödä loppuun. Varsinkaan, jos syöjiä ei ole paljon. Onneksi tähän on olemassa helppo ja yksinkertainen ratkaisu: pakastaminen. Pakastamisella piirakkaa voi helposti säilyttää ja syödä myöhemmin melkein yhtä tuoreena kuin silloin kun valmistit sen.
On myös mahdollista valmistaa piirakka etukäteen ja pakastaa se niin sanotusti raakana. Silloin voit laittaa sen uuniin paistumaan joku muu päivä, kun vieraat saapuvat. Näin et hukkaa koko päivää piirakan tekoon. Esipakastaminen on suositeltua varsinkin silloin, kun olet kiireinen. Voit hyvin halmistaa piirakan etukäteen päivänä, jolloin sinulla on enemmän vapaata.
Useasti piirakkaa ei tarvitse kuitenkaan pakastaa paiston jälkeen. Voin taata, että vaikka herkkusuita ei olisikaan montaa, jotka auttavat suklaapiirakan hävittämisessä, tulet itsekin syömään muutaman palan enemmän, mitä olit ajatellut. Silloin onkin jo enää muutama pala jäljellä ja kohta tarjoiluastian saakin jo pestä puhtaaksi.
Joka kerta sama tapahtuu. Piirakka katoaa nopeammin kuin olisi arvannut. Jos kuitenkin olet pakastamassa piirakkaa paistamisen jälkeen on otettava huomioon, että taikina ei välttämättä maistu enää niin tuoreelta kuin heti paiston jälkeen. Jäätyessä sen koostumus saattaa hieman muuttua, mutta tämä on yleistä aina pakastamisen yhteydessä.
Siinä tapauksessa, jos valmistat torttumaisen suklaapiirakan, jonka keskellä on nestemäinen suklaamousse (ei alla oleva ohje), niin sitä pakastaessa muutama asia on otettava huomioon. Jos sen pakastaa paiston jälkeen, moussetäyte saattaa sulata vesiseksi, jolloin se ei ole enää sama kuin tuoreena.
Paras Suklaapiirakka Ohje
Tarvitset 20 tai 22 cm piirakkavuoan.
Ainekset
- 1 valmis piirakkataikina pohja
- 2 kananmunaa
- 60 g jauhoja
- 40 g sokeria
- 50 g fariinisokeria
- 90 g voita
- 130 g suklaahippuja
- 130 g saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
Valmistus
- Laita uuni 160 astetta.
- Levitä piirakkataikina pohjalle.
- Vatkaa kananmunat vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon jauho ja sokerit.
- Lisää voisula ja sekoita yhtenäiseksi seokseksi.
- Lisää suklaahiput ja saksanpähkinät seokseen ja sekoita.
- Kaada seos piirakkataikinan päälle ja paista n. 55 min.
Kommentoi