Leivoin Suklaamuffinssit, joita Olen Aina Janonut
Kukapa kieltäytyisi, kun tarjolla on hyvät amerikkalaiset suklaamuffinssit? Nimenomaan hyvät.
Jotta suklaamuffinssi olisi hyvä, sen pitää olla kostea, iso ja täyteläinen. Juuri sen tehtävän tämä ohje täyttää!
Monesti muffinssit sekoitetaan kuppikakkujen kanssa, mutta oikeasti muffinssi on enemmän koholla ja ilman kuorrutetta. Sellainen kuohkea leivos ilman kuorrutetta. Ei hätää, tämä on juuri sellainen suklaamuffinssi ohje!
Paras suklaamuffinssi syntyy silloin, kun taikinaan lisätään suklaanappeja -tai palasia. Silloin valmiissa leivonnaisessa on sulaneita suklaakohtia jokaisella puraisulla. Voiko niitä olla koskaan liikaa? No voi, jos innostut laittamaan niitä niin paljon, että taikinasta erottuu vain suklaahippuja, mutta onneksi emme tee näin tässä ohjeessa. Niistä tulee himo. Oikein kunnon suklaiset suklaamuffinssit! Eikä se häviä enne kuin niitä on saanut syötyä. Onko sinullekin käynyt näin? Onneksi niitä on saatavilla monissa eri paikoissa, kuten kahviloissa ja leipomoissa.
Missä olet viimeksi syönyt suklaamuffinssin, jota muistelet innolla? Et saa sitä mielestäsi, sillä muut eivät ole olleet yhtä hyviä. Meillä kaikilla on se tietty paikka, jonka muistamme tai tietty henkilö, joka tekee parhaimmat suklaamuffinssit. Minulla ainakin on, ja pyrinkin säilyttämään kaikki tietoni ja taitoni, jotta kosteat suklaamuffinssit olisivat valmiita tulemaan uunista.
Muffinssi on koostumukseltaan vähän kuin brownie. Sisältä kostean pehmeä ja päältä rapea. Toisaalta suklaamuffinssi ohje on kuohkeampi ja tehty erillisiin pieniin muotteihin. Myöskin enemmän kakkumainen sisältä kuin tahmea ja juokseva. Amerikkalaiset muffinssit ovat helppoja syödä ja käsitellä, sillä ne eivät vaadi lautasia eikä paloiksi leikkaamista, joten jokainen voi napata oman suklaamuffinssin matkaansa.
Tartu ohjeeseen, jotta voit valmistaa mitä maistuvimmat muffinssit, suklaiset ja pehmeät. Juuri sellaiset, jota olet kaivannut, ja nyt pyyntöösi on vastattu! Voit aina tulla uudelleen tänne, ja vilkaista suklaamuffini reseptiä, jonka voit loihtia moneen tilaisuuteen, kuten syntymäpäiville, teekutsuille tai viikonlopun viettoon ystävien tai perheen kanssa. Näitä sopii viedä myös kyläänkin, mutta silloin on oltava varma, ettei kenelläkään ole allergioita tai erikoisruokavaliota.
Miten suklaamuffinssit valmistetaan?
Ennen kuin saamme nauttia näistä valloittavista suklaaleivoksista, meidän on tiedostettava, että amerikkalaiset muffissit pitää valmistaa itse. Emme voi viedä ohjetta naapurillemme ja jättää valmistusta heidän taakaksi. Ja sitä paitsi, mehän niitä halusimme syödä, eikö vain? Silloin me myös kannamme vastuun siitä, että ne tulee tehtyä.
Ensiksi on hyvä tietää, että kuivat ainekset sekoitetaan ensin erikseen. Sitten nesteet.
Kun kuivat aineet mitataan, niin esimerkiksi jauhot on siivilöitävä, jotta lopputulos olisi sileä ja ilman paakkuja. Ei ole kuitenkaan pakko siivilöidä jauhoja, mutta se vain tekee koostumuksesta paremman. Jos mahdollista, niin älä jätä tätä vaihetta väliin.
Lopuksi kuivat aineet sekoitetaan taikinan joukkoon varovasti. Voit käyttää sekoituksessa esimerkiksi nuolijaa, sillä sen avulla saa kaavittua taikinan kulhosta helposti, ja sekoittamisen on muutenkin oltava hentoa. Näin se onnistuu.
Kun suklaamuffinssi taikina on sekoitettu varovasti, voit lisätä joukkoon erilaisia komponentteja, kuten esimerkiksi:
- Suklaanappeja (valko-, maito- ja tummasuklaa)
- Pähkinöitä (saksanpähkinät)
- Marjoja (mustikat)
- Hedelmiä (kirsikat)
Kun kyseessä on suklaamuffinssit, laitan ainoastaan suklaata lisäksi. Pidän eniten tummasuklaasta, sillä sen maku on aina niin täyteläinen, eikä se ole liian makea. Brownien leipomisessa lisään sitten pähkinöitä, mutta nyt näissä muffinsseissa en. Joskus on hyvä pysyä yksinkertaisena lisäämättä mitään erikoisuuksia, mutta maistuvia ovat tietysti nekin. Mitä sinä olet tottunut laittamaan omiin suklaamuffinsseihin?
Mikä on kosteiden muffinien salaisuus?
Kosteiden muffinien salaisuus on pitkälti sokeri.
Jotkut ihmiset lisäävät paljon sokeria valmistaessaan kosteat suklaamuffinssit, mutta minä käytän mieluummin vähemmän. Muffinin ei tarvitse olla liian makea ollakseen hyvä. Tarvitsemme juuri sopivan määrän, jotta koostumus olisi oikeanlainen ja maku olisi nautinnollinen. Makuun viittaava sokerin määrä vaihtelee syöjien mieltymyksestä.
Kosteiden muffinssien salaisuus on helpompi, mitä luulit: älä kypsennä niitä liikaa.
Leivonta on eräänlainen nestehukka. Muffinssi valmistetaan poistamalla taikinasta vesi, jolloin se jähmettyy kiinteäksi. Jos se kuivuu liikaa, saat hiekan tai liidun koostumuksen. Jos teet sen oikein, siitä tulee kakun ja muffinssin oloinen, niinkuin haluammekin. Kuulostaa oudolta, mutta se on totta. Haluamme suklaiset suklaamuffinssit, emme kuivuneita suklaakorppuja.
Leivonnan ongelmana on, että on vaikea sanoa, milloin leivos on täysin valmis. On helppo kertoa, kun se ei ole valmis; alikypsennetyt leivonnaiset ja kakut ovat löysiä ja voivat muuttaa muotoaan kokeilemalla niitä sormella. Mutta kun ne on kypsennetty tarpeeksi ollakseen pehmeitä, voit kokeilla tikulla, ettei taikinaa jää enää tikkuun. Ero oikein kypsennetyn ja ylikypsennyksen välillä voi olla hyvin pieni.
Ja kuitenkin tämä ero tekee kaiken eron maailmassa. Se, mitä haluamme leivonnassa on vähemmän kuivuutta ja enemmän kosteaa.
Mistä tiedät, milloin tämä piste on saavutettu? No, on olemassa reseptejä eri leivonnaisiin, jotka antavat jokseenkin luotettavan arvion kypsennysajasta, mutta usein nämä määrät vaihtelevat esimerkiksi lämpötilan ja eri uunien vuoksi.
Alla oleva resepti on hyvä ja yksi suosikeistani. Mutta se ei ole kosteiden muffinien salaisuus. Kosteiden muffinien salaisuus on lisätä taikinaan hieman maissisiirappia. Mutta käy ilmi, että maissisiirappi (tai ehkä mikä tahansa sokeri) vaikuttaa makeuden määrään, jolloin suklaamuffinssit saattavat tulla jopa liian makeiksi, ainakin omaan makuuni.
Jos rakastat suklaata, tulet rakastamaan näitä suklaamuffineja!
Paras Suklaamuffinssi Ohje
12 annosta
Uudistettu resepti 25.02.2023
Ainekset
- 4 dl jauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 60 g kaakaojauhetta
- 110 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 300 g kauramaitoa
- 170 g tummasuklaata
VALMISTUS
- Mittaa kuivat aineet siivilän läpi kulhoon. Sekoita.
- Erilliseen kulhoon, sekoita voisula, kananmunat, sokeri, kauramaito.
- Lisää nesteseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita varovasti taikina melkein tasaiseksi.
- Kaada joukkoon suklaanapit tai suklaa, mikä on pilkottu pieniksi paloiksi, ja sekoita todella varoen.
- Kaada taikina muffinssivuokaan, johon on lisätty paperivuoat. (Näin säilytät muffinssille omaisen muodon ja paperivuoka helpottaa irrottamista.)
- Paista 180 asteessa 20 minuuttia.
Vinkki:
- Kauramaidon sijasta voit käyttää lehmänmaitoa.
- Jos et ole tottunut käyttämään tummasuklaata, käytä 40+ % (itse käytän 70+ % suklaata, mikä tekee mausta voimakkaan, mutta suklaisen houkuttelevan).
Lue seuraavaksi mustikkamuffineista.
Tuli aika kuivia ja mauttomia muffinseja. Oli uunissa 20 minuuttia mutta se taisi olla liikaa.
Kiitos palautteesta! Tarkistin reseptin, ja tosiaan sieltä puuttui nesteet kokonaan. Ei siis ihme, että omistasi tuli valitettavasti kuivat. Uudistin reseptin, joten nyt pitäisi onnistua hyvinkin suklaiset muffinsit! Ihanaa viikonloppua ja herkullisia leipomishetkiä!