Helpot Mustikkamuffinit, joissa Käytän Sitruunamehua
Oletko kävellyt kahvilan ohi ja vilkaissut ihanan isoja mustikkamuffinsseja ilman, että olisit ostanut niitä?
Kotona mietit, kuinka olisit voinut käydä ostamassa yhden muhkean mustikkamuffinin, koska nyt sinun tekee niitä mieli etkä saa niitä pois mielestäsi.
Ääh, voiko olla mahdollista!
Illan päätteeksi, vaikka illallinenkin on syöty, et saa silmistäsi pois kauniin mustikkaisia leivonnaisia. Ja mikä pahinta, ne ovat oikeasti mielettömän helpot mustikkamuffinit.
Ihan sama, mennään vaikka nälkäisenä nukkumaan jos pakko. (Huom. nälkäisenä eli toisin sanoin tekee mieli makeaa.)
Aamuhan se siinä koitti ja nyt muistuu taas mieleen jotain eiliseltä. Arvaatko jo mitä?
Ne helpot mustikkamuffinit tietenkin!
Nyt säästän sinut suuremmalta kiusaukselta, ja lähetän sinut kauppaan hakemaan aineksia. Näin pystyt itse valmistamaan parhaat mustikkamuffinit kotona. Voit syödä niin monta kuin haluat tai sitten tarjota vieraillesi.
Joka tapauksessa, mitään ei jää jäljelle. Herkulliset mustikkaihanuudet syödään hetkessä!
Nämä ovat parhaat mustikkamuffinit, täynnä mehukkaita mustikoita ja päällä pehmeä muru ja kimalteleva sokerikuori. Tee näistä erittäin yksinkertaisista mustikkamuffinsseista hauska viikonlopun leivontaprojekti. Olet vain muutaman askeleen päässä purettavan mustikkamakeisten valmistamisesta.
Tämä yksinkertainen mustikkamuffiniresepti, jossa on mustikoita, jauhoja, sokeria, vaniljaa ja kasviöljyä tai voita, vaatii vain yhden kulhon. Olen valmistanut näitä muffinsseja vuosia ja olen aina tyytyväinen lopputulokseen.
Miksi mustikkamuffinit ovat niin herkullisia?
Muffinssit on yleensä tarkoitettu suolaisiksi ruoiksi, toisin kuin kuppikakut, joilla on makeampi maku ja pehmeämpi rakenne. Muffinivuoalla tai -kääreellä suojattu muffinssin osa ei saa tätä lämpöä, joten reaktio viivästyy ja on täten vähemmän perusteellinen. Useimmat ihmiset ajattelevat, että ruskistaminen tuottaa herkullisia makuja, joita parhaat mustikkamuffinssit huokuvat myös.
Kuitenkin nykyään on niin paljon makeita muffinsseja, ettemme saa syödyksi niitä kaikkia. Yhdet näistä makeista ovat mustikkamuffinit. En valmista niistä liian makeita, jolloin saan terveelliset mustikkamuffinit suoraan uunista, vähäsokerisena, mutta täyteläisinä.
Itsetehdyt muffinit ovat yksinkertaisimpia kotitekoisia asioita, koska ne muodostuvat niin nopeasti ja maistuvat paljon paremmalta kuin mitkään kaupasta ostetut. Ne ovat loistavia välipaloja töihin tai kouluun ja jäätyvät mukavasti pakastimesta, joten sinun ei tarvitse huolehtia koko erän nopeasta syömisestä ja sinulla on aina jotain makeaa käsillä, kun sitä eniten tarvitset. Kuulostaa jo aika hyvältä, eikö vain?
Mitä eroa on muffinilla ja kuppikakulla (cupcake)?
Kuppikakut ja muffinit eroavat maun, rakenteen ja valmistuksen suhteen. Harkitse seuraavia eroja, kun seuraavan kerran keskustelet siitä, leipoisitko kuppikakkuja vai muffinsseja:
1. Kuorrute
Ensisijainen ero kuppikakkujen ja muffinien välillä on kuorrutuksen käyttö. Vaikka muffineista puuttuu kuorrutus, kermainen, makea vaahtokuorrute on kuppikakun pakollinen hankinta. Se tekee siitä vain niin paljon paremman! Esimerkiksi red velvet kuppikakkuissa on tuorejuustokuorrute, joka on paksumpaa ja vähemmän makeaa kuin muiden kuppikakkujen normaali voikermakuorrute. Leipurit eivät käytä makeaa kuorrutetta muffinien päällä.
2. Ainekset
Useimmat muffinireseptit käyttävät vähemmän sokeria kuin useimmat kuppikakkureseptit. Terveellisiä korvaavia ainesosia käytetään usein muffinssien resepteissä, kuten omenasosetta kasviöljyn sijasta tai täysjyväjauhoa kakkujauhon tai yleisjauhon sijaan. Kuppikakut sisältävät usein lisämakeisia, kuten vaniljauutetta, jota käytetään monissa peruskakkuresepteissä.
3. Valmistus
Kuppikakkuresepteissä käytetään usein samaa kermausmenetelmää kuin tavanomaisissa kakkuresepteissä. Tässä menetelmässä leipurit vaahdottavat voin ja sokerin keskenään ennen kuin lisätään loput märät ja kuivat ainekset ja sekoitat seosta, kunnes se on kuohkeaa ja kermaista. Muffinssien resepteissä käytetään usein eri paistomenetelmää: Leipurit sekoittavat kuivat ja märät komponentit erikseen, jolloin saadaan paksumpi, vähemmän homogeeninen taikina, josta valmistuu parhaat mustikkamuffinssit.
4. Maku
Kuppikakut ovat jälkiruokaherkku, joten suurin osa mauista on makeita tai hedelmäisiä. Suosittuja cupcake-makuja ovat suklaa, vanilja, mansikka, suklaahippu, maapähkinävoi ja mustikka. Muffinssien maut ovat sen sijaan joko makeita tai suolaisia. Esimerkiksi mustikkamuffinit ovat perinteinen makea muffinssi, kun taas maissileipämuffinit ovat suosittu suolainen valinta.
5. Koostumus
Kuppikakut ovat rakenteeltaan kevyempiä ja kuohkeampia kuin muffinit. Vaikka muffinsitaikinat ovat herkkiä ja silkkisiä, muffinssit ovat paksumpia, korkeampia ja tiiviimpiä leipää muistuttavia.
6. Koristelu
Kuppikakut ovat kauniimpia kuin muffinit, koska ne voivat olla koristeltu nomparelleilla, makeisilla, värillisillä paperivuorilla tai monimutkaisilla kuorrutuskuvioilla juhlia ja kokoontumisia varten. Muffinsit ovat yksinkertaisempia ja sisältävät harvoin koristeita, strösseleitä tai kuorrutetta. Vaikka kuppikakkuja tarjoillaan tyypillisesti jälkiruokana, muffinsseja voidaan tarjoilla lisukkeena, alkupalana tai jälkiruokana makuprofiilista riippuen.
Mustikan terveyshyödyt
Marjat sisältävät runsaasti kaliumia ja C-vitamiinia sekä antioksidantteja ja fytoflavinoideja, ja ne ovat lääkäreiden ja ravitsemusasiantuntijoiden suosikkeja.
Mustikoiden terveyshyötyjä ovat:
- Auttavat suojaamaan ikääntymistä ja syöpää vastaan vähentämällä DNA-vaurioita
- Suojaavat veren kolesterolia hapettumiselta
- Alentaa verenpainetta
- Voivat auttaa ehkäisemään sydän sairauksia
- Voivat auttaa parantamaan aivojen toimintaa ja muistia
- Voi auttaa virtsatieinfektioiden hoidossa
- On osoitettu vähentävän lihasvaurioita raskaan harjoituksen jälkeen.
Jos minulta kysytään, niin tässä on jo aika monta hyvää syytä, miksi voisimme leipoa mustikkamuffineja. Eikä tässä jäänyt oikein syitä, miksi emme leipoisi niitä. Hyvä tässä on myös se, että voimme itse vaikuttaa sokerin määrään, jolloin lopputuloksena on terveelliset mustikkamuffinit, kun taas useasti ne olisivat täynnä sokeria.
Mustikkamuffinit ohje
6 annosta
Ainekset
- 110 g voita
- 130 g sokeria
- 2 kanamunaa
- 1 tl vaniljauutetta
- 2 tl tuoreen sitruunan mehua
- 260 g jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 ¼ dl kirnupiimää
- 380 g mustikoita
Valmistus
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa.
- Lisää kananmunat, vaniljauute sitruunamehu.
- Kaada jauhot samaan kulhoon siivilän läpi ja lisää leivinjauhe. Vatkaa tasaiseksi.
- Lisää joukkoon maito ja vatkaa tasaiseksi.
- Murskaa hellästi puolet mustikoista ja lisää ne taikinan sekaan.
- Kaada jäljellä olevat kokonaiset mustikat joukkoon ja sekoita varovasti.
- Täytä muffinssivuoat taikinalla.
- Paista 190 asteessa noin 35 min.
Vinkki: Voin sijasta voi myös hyvin käyttää kasviöljyä
Kommentoi