
Minun Klassinen Red Velvet Kääretorttu, jonka Täytteenä Käytän Tuorejuustoa
Oletko koskaan käärinyt unelmatorttua rullalle itse? Itävallasta kotoisin olevan rullan tunnistaa heti, vaikka sen pohja ja täytteet vaihtelevat maun ja kulttuurin mukaan.
Millä nimellä sinä kutsut kyseistä kermarullaa? Unelmatorttu vai kääretorttu? Onko suosikkisimakusi vanilja tai suklaa? Kysymyksiä on monia eikä vääriä vastauksia ole.
Ainoa asia, josta voimme olla samaa mieltä on, että sen on oltava sopivan kostea. Kuiva kääretorttu ei ole sopiva kenenkään makunystyröille. Hyvin kosteutettu pohja ja rullan täyte ovat tässä avainasemassa, kun valmistamme red velvet kääretorttua.
Mikä on sopiva kääretorttu täyte?
Kääretorttu täyte voi olla valmistettu esimerkiksi kermavaahdosta, tuorejuustosta tai rahkasta. Yleensä hillo lisätään rullaan tuomaan raikasta makua. Torttuja on monia, ja nykyään yhdeksi suosikiksi on noussut Pätkis kääretorttu. Suosittelen kaikille suklaan ystäville maistamaan, sillä Pätkiksen minttuinen maku tuo uutta vivahdetta perinteiseen suklaakääretorttuun.
Muita herkullisia makuvaihtoehtoja ovat esimerkiksi:
- Mansikka
- Sitruuna
- Suklaa
- Matcha
- Kahvi ja karamelli
- Red velvet

Kuten aikaisemmin kerroin, että kosteus on tärkeässä asemassa, jotta saadaan täydellinen red velvet kääretorttu, mutta niin on myös kuohkeus.
Jotta saadaan valmistettua mahdollisimman kuohkea pohja, kananmunan keltuainen ja valkuainen erotellaan ja vatkataan erikseen.
Mikä on red velvet leivos?
Kuten jo englannin kielisestä nimestä voi päätellä sana “red” tarkoittaa punaista. Tämä tarkoittaa, että red velvet leivos on punainen kakku. Maku on aivan uskomaton, kun sitä maistaa ensimmäisen kerran. Lupaan, että et tule pettymään. Muuten olisin todella pettynyt.
Red velvet kääretorttu on ihanan samettinen, suussasulava torttu, joka on valmistettu red velvetin pohjalla. Mutta mikä on tämä pohja? Miten se eroaa tavallisesta kakkupohjasta? Vaikka sen nimi tulee punaisesta väristä, kakku on valmistettu kaakaosta. Nyt alkaa kuulostaa herkulliselta. Nyt puhutaan asiaa! Kaakaota, nam! Voidaanko nyt puhua siis suklaakakusta? Kaakaohan on suklaata… Ei ihan. Resepti sisältää salaisia aineksia, jotka muuttavat kakun wow-tasolle ja saavat sinut häkeltymään. Jos olet ollut tähän mennessä kiltisti ja lukenut kaiken huolella, lupaan paljastaa sen sinulle nyt. Red velvet kääretorttupohja sisältää etikkaa ja kirnupiimää.
Vaikka red velvet leivos itsessään muistuttaa paljon suklaakakkua, on se silti hyvin erilainen. Maku ja koostumus on ihan eri maata. Ja mikä tärkein: kääretorttu täyte on täysin erilainen. Red velvet kääretorttuun ja kakkuihin laitetaan aina tuorejuusto tai mascarpone täyte. Aina. Se tekee siitä uniikin.
Ja sitten helpompiin asioihin. Se, jota olet miettinyt jo turhautuneesti pitkään, mutta onneksi et ole antanut periksi. Mietit varmasti, mistä ihmeen punajuuresta tai mansikoista punainen väri on tullut kakkuun. Jos laskelmamme ovat kaikki oikein, niin kaakaohan värjää ruskeaksi. Kunnon mysteeri koko torttu. Noh, en pidä sinua enää pidempää tuskissa.
Punainen väri tulee punaisesta väriaineesta. Sitä voi laittaa niin paljon kuin itse haluaa, koska värin sävyn päätät sinä. Sen on oltava kuitenkin punainen, mutta itse saa säännöstellä kuinka tumman punainen. Väriaine on turvallinen, jos käyttää leivontaan tarkoitettuja elintarvikevärejä.
Red velvet kääretorttu valmistus
En malta jo kertoa, miten tämä ihanuus valmistetaan!
Ensiksi tarvitset hieman ylimääräistä voita, jolla voitelet pellin, jonka päälle leivinpaperi tulee. Tarvitset kaksi kulhoa. Helpoin osuus on sekoittaa kaikki kuivat aineet keskenään. Miksi se on helpoin osuus? Koska sen jälkeen se on hoidettu pois alta, mikä helpottaa pitämään selkeyttä ainesten välillä.
Nyt tarvitset sitä toista kulhoa. Vatkaa kananmunia niin kauan, että muodostuvat vaahdoksi. Sitten joukkoon lisätään öljy ja sokeri ja vatkataan sekaisin. Kun seos on yhtenäistä, joukkoon lisätään kirnupiimä tai piimä, etikka, punainen elintarvikeaine ja vanilja. Kun kaikki nämä ainekset ovat sekoitettu tasaiseksi taikinaksi, voidaan lisätä joukkoon kuiva-aineseos varovasti sekoittaen.
Nyt tuntuu siltä, että meillä on valmis taikina red velvet kääretorttua varten. Loistavaa!
Paista taikina pellillä ohjeen mukaan. Ennen kuin otat pohjan uunista, valmistaudu ottamalla puhdas pyyhe, jonka päälle on ripoteltu tasaisesti sokeria. Kun otat paistuneen taikinan uunista, nosta se sokerisen pyyhkeen päälle.
Irrota päältä leivinpaperi, jonka jälkeen rullaa paistunut pohja pyyhkeen kanssa rullalle. Anna rullan jäädä tähän asentoon, kunnes se jäähtyy, jotta kääreasento pysyy.
Valmista kääretorttu täyte vatkaamalla täytteen ainekset yhteen kuohkeaksi kermaksi. Kun täyte on valmis ja red velvet kääretorttu jäähtynyt, olemme valmiita avaamaan tortun hetkeksi, jotta voimme levittää täytteen ja kääriä red velvet kääretorttu heti uudestaan rullalle. Nyt rullaukseen ei oteta enää pyyhettä mukaan. Nauti ja ihastu uuteen makuun ja kerro kommentissa, mitä pidit.
Tällöin varmistamme, että red velvet kääretorttu on erinomaisen ilmava ja kuohkea.
Nyt kun tiedämme, miten helppo kääretorttu saadaan aikaiseksi, voimme aloittaa leipomisen.
Red Velvet Kääretorttu ohje
1 torttu
Ainekset
Pohja
- 125 g jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ¼ tl suolaa
- 4 kananmunaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 100 g sokeria
- 1 tl etikkaa
- 2 rkl kirnupiimää
- Punaista elintarvikeväriä
- 1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
Täyte
- 200 g tuorejuustoa
- 250 g mascarponea
- 90 g suolaamatonta voita
- 100 g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
Valmistus
- Voitele pelti, aseta leivinpaperi ja voitele myös päältä.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaakaojauhe ja suola.
- Erillisessä kulhossa, vatkaa kananmunat vaahdoksi, jonka jälkeen lisää öljy ja sokeri ja jatka vatkausta kunnes tasaista.
- Lisää joukkoon kirnupiimä, etikka, punainen väri ja vanilja. Vatkaa tasaiseksi.
- Sekoita varoen kuivat aineet joukkoon.
- Levitä taikina tasaisesti pellille ja paista 180 asteessa 15-20 min.
- Levitä pyyhkeelle sokeria ja aseta paistunut pohja heti pyyhkeen päälle.
- Irrota leivinpaperi ja aloita tortun rullaaminen pyyhkeen kanssa. Anna tortun jäähtyä rulla-asennossa.
- Valmista täyte vatkaamalla tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi.
- Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes kuohkea.
- Rullaa red velvet kääretorttu auki ja levitä täyte tasaisesti.
- Kun rullaat tortun takaisin kiinni, rullaa nyt ilman pyyhettä.













Kommentoi