Minun Mansikkajuustokakku Ilman Liivatetta Menestyi Erinomaisesti Illanistujaisissa
Mansikkajuustokakku on makea kakku, joka koostuu keksipohjasta, tuorejuustokerroksesta ja mansikoista.
Minusta mansikoista tehty valkosuklaa mansikka juustokakku ilman liivatetta on niin hyvää! Sille ei vedä vertoja mikään. Tietenkin silloin, jos ei pidä mansikoista tai on allerginen niille. Tai pahimmassa tapauksessa ei pidä kakusta. Sekin on mahdollista.
Tämä ei kuitenkaan ole sellainen täytekakku, joka varmasti mansikkakakusta tuli heti mieleen vaan juustokakku.
Juustokakkuja on monia eri makuja, kuten hedelmä, marja ja suklaa. Esimerkiksi mansikkajuustokakussa mansikoita laitetaan yleensä tuorejuustokerroksen päälle koristeeksi. On hyvin yleistä silloin maustaa tuorejuustoseos mansikoilla. Silloin tavallaan koko täydellinen mansikkajuustokakku on runsaasti mansikkainen. Ja sitä me haluammekin.
Moni valmistaa kakun käyttämällä pelkkää kaupan valmismaustettua rahkaa, jolloin kakussa ei ole yhtään tuoretta mansikkaa. Sillä selviää, jos tulossa on yllätysvieraita.
Tuoreet mansikat kuitenkin houkuttelevat, eikö vain? Minua ainakin.
Talvella niitä on vähän niukemmin saatavilla, mutta onneksi osaamme kesäisin nauttia niistä yllin kyllin.
Olemme taitavia mansikoiden napostelijoita. Se ei kuitenkaan riitä. Haluamme myös kakkua, sitä makeaa mansikkajuustokakkua.
Juustokakku ilman liivatetta sopii juhlaan kuin juhlaan. Oli sitten valmistujaiset tai syntymäpäivät. Kaikki syövät ja nauttivat. Lapset ja aikuiset. Yksi palanen putoaa lattialle, olen varma, että koirakin pitää löytämästään.
Tai sitten perus lauantai-illan viettoon. Iltauinnin jälkeen on ihanaa napata yksi pala mansikkajuustokakkua lautaselle.
Mansikkajuustokakun valmistus
Täydellinen mansikkajuustokakku valmistuu monilla eri tavoilla.
Joskus päällä voi olla kolmas kerros, kiille, mikä valmistetaan liivatteesta, ja esimerkiksi mehusta, josta se saa läpikuultavan värin.
Voit itse valita, mistä kekseistä valmistat keksipohjan. Minä käytän Digestive-keksejä. Keksit murskataan tasaiseksi muruseokseksi ja sekoitetaan yhdessä voisulan kanssa. Kuulostaa helpolta, ja se on!
Hyvin suosittua on nykyään käyttää myös Oreo-keksejä. Mansikat ja Oreo sopivat hyvin yhteen, sillä muutenkin suklaan ja mansikan yhdistelmä on rakastettu maailman laajuisesti.
Raikas mansikkajuustokakku syntyy sitruunan ja mansikan yhdistelmästä. Kesän makuja, ihanaa!
Mutta juustokakkuja on niin monta erilaista, niistä menee jo ihan sekaisin.
Suosittuja juustokakkuja on paljon eri tyylistä. Esimerkiksi paistettu, eli niin sanottu New York-style juustokakku ja paistamaton juustokakku. Maidoton vaihtoehto on vegaaninen versio, mikä laitetaan pakastimeen kovettumaan, mikä ei siis sisällä itse tuorejuustoa eikä muita maitotuotteita. Myös japanilainen juustokakku on olemassa, joka on koostumukseltaan hyvin kuohkea, jossa on vain yksi samanlainen paistettu kerros.
Tämä on perinteinen mansikkajuustokakku ja siten myös helppo valmistaa. Se ei sisällä liivatetta, mikä nopeuttaa valmistusta
1. Pohja
Kuten kaikissa perinteisissä paistamattomissa juustokakuissa, olemme tottuneet keksipohjaan. Sama on tässäkin ohjeessa.
Jos haluat asetella mansikat kuvan mukaisesti kakun reunoille, seuraava vaihe on mansikoiden leikkaus ja asettelu vuoan sisäreunaa pitkin.
2. Täyte
Täytettä varten sulatetaan valkosuklaa, sekoitetaan tuorejuustoseos ja vatkataan kerma. Katso ohjeen kohdat 4-8, jossa on täytteen valmistuksen yksityiskohdat.
Mansikkajuustokakun koristelu
Oletko koskaan jättänyt leipomisen sikseen, mennyt hakemaan kaupasta tai kahvilasta kakun vain siksi, ettei kakun koristelu suju niin hyvin, kuin haluaisit?
Näin minäkin ajattelin joskus. Kuitenkin jostain on aloitettava. Juustokakkua ilman liivatetta ei tarvitse koristella, jos se on hieman pelottava käsite. Koristelu vaatii taiteilijan kädet ja mielikuvituksellisen mielen.
Ei ja kyllä.
Kakun koristelua varten ei tarvitse olla ammattilainen, sillä maku on se, joka meihin oikeasti vaikuttaa. Muutenkin juustokakussa on se hyvä puoli, ettei reunoja tarvitse koristella, vain päällinen. Juustokakussa kerroksien kuuluu näkyä.
Jos mielikuvitus puuttuu tai jäi jostain syystä peiton alle jatkamaan unia, netistä on suuri mahdollisuus saada uusia ideoita ja malleja, joiden mukaan koristella mansikkajuustokakkua.
Kuitenkin on myönnettävä, että taiteellisuudesta ja luovuudesta on hyötyä koristelussa. Se auttaa sommittelemaan ja hahmottamaan. Silloin ollaan oikeasti ammattilaisen tasolla.
Itse suosittelen abstraktia juustokakun koristelussa. Taide, jossa voi olla ihan mitä vaan, miten vaan. Se ei suoranaisesti esitä mitään, mutta näyttää kuitenkin hyvältä.
Sitruunaviipaleet tuovat kaunista väriä pinnalle. Jos sitruuna on reseptissä, kuten tässä, sopivat ne hyvin koristeluun.
Viipaleet voi asetella monella tapaa. Kuvanmukaiset viipaleet saa tehtyä leikkaamalla viipaleen puoliväliin viillon ja kiertämällä irtonaiset päät vastakkain rullalle. Silloin muodostuu ikään kuin S-kirjaimen muotoinen kuvio.
Päätit sitten sommitella marjat ja hedelmät miten ikinä parhaaksi näet, voin olla varma, että ystäväsi rakastavat jokaista eforttia, jonka olet kakun tekemiseen laittanut.
Noh, ei kannata stressata liikaa koristelemisesta vaan miettiä parasta puolta tämän valmistuksessa:
Tämä herkullinen juustokakun resepti ilman liivatetta valmistuu helposti! Ei liivatetta, yksi vaihe vähemmän.
Mansikkajuustokakku ohje
Tarvitset noin 20 cm kakkupohjan tai vuoan.
Ainekset
- 300 g Digestive-keksejä
- 120 g voi suolaamaton
- 100 g valkosuklaata
- 400 g mansikoita (erikseen myös koristeluun)
- 600 g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ sitruunaa
- 60 g juoksevaa hunajaa
- 200 ml kuohukermaa
Valmistus
- Murskaa keksit pieniksi muruiksi.
- Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa yhteen. Paina keksiseos pohjalle ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Pilko 150 g mansikoita puoliksi ylhäältä alas, ja aseta kakkupohjan reunoihin keksipohjan päälle. Pilko loput mansikat pieniksi paloiksi tuorejuustoseosta varten.
- Sulata valkosuklaa.
- Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri, sitruunan kuori ja juokseva hunaja keskenään.
- Lisää pilkotut mansikat.
- Erilliseen kulhoon, vatkaa kuohukerma kunnes siihen muodostuu pehmeät kärjet.
- Lisää sulatettu valkosuklaa tuorejuustoseokseen, jonka jälkeen lisää myös kuohukerma.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä seos tasaiseksi.
- Suojaa helppo mansikkajuustokakku ilman liivatetta elmukelmulla, ja laita jääkaappiin yhdeksi yöksi.
Huom! Tämä juustokakku saa olla jääkaapissa vähintään yön yli, koska liivatetta ei ole. Liivatteen avulla juustokakku jähmettyy nopeammin, jopa muutaman tunnin kuluttua. Joskus jopa 4 tuntia riittää, mutta ei tälle ohjeelle. Tämän kokeiltua voi havahtua, kuinka maistuva helppo mansikkajuustokakku ilman liivatetta on.
Kommentoi