Terveellinen Mansikkarahka, jossa käytän vain 3 raaka-ainetta
Terveellinen Mansikkarahka ja rahkat yleensä ovat suosittuja lasten ja aikuisten keskuudessa. Etenkin urheilua harrastavilla.
Rahkoja on monenlaisia, esimerkiksi proteiini-ja leivontarahka.
Ei kuulosta paljolta, mutta kummassakin kategoriassa on laaja määrä vaihtoehtoja. Myös maustamaton rahka.
…ja niitä tulee joka vuosi lisää ja lisää. Ei voi ainakaan sanoa, että omaan makuun sitä oikeaa ei ole.
On jopa enemmänkin.
Perinteiset maustetut rahkat mielletään monesti välipalaksi, vaikka niiden sokeripitoisuuden vuoksi ne voisivat olla jopa jälkiruokia.
Oletko koskaan katsonut niiden sokerimääriä? Jos et ole niin ei varmaan kannatakaan (irvistys). Parempi olla koskematta kokonaan. Vitsi vitsi. Rahkat ovat oikeasti hyviä, varsinkin terveellinen mansikkarahka.
Joskus jopa liian hyviä. Kermaisen hyviä. Niissä maut korostuvat oikeasti todella hyvin.
Onneksi kuitenkaan kaikki rahkat eivät ole kiusallisen epäterveellisiä niiden piilosokerin vuoksi. Ei maustamaton rahka. Siinä taas ei ole lisättyä sokeria.
Maustamaton rahka on siksi hyvä, että voi itse lisätä sokeria, jos kokee tarpeelliseksi. Se on silti parempi vaihtoehto, koska sokerimäärä voi olla näin ollen pienempi, jos itse vaikutat sen määrään.
Kaikki riippuu tietysti siitä haluatko sen olevan maustamaton ja vähäsokerinen. Ei sen tarvitse, mutta se vain on terveellisempi vaihtoehto. Tämän mansikkarahka ohjeen avulla saa terveellisen välipalan.
Onko Mansikkarahka hyvä välipala?
Nyt kun olemme selvinneet valmisrahkojen “sokerisaarnasta”, voimme jatkaa iloisin mielin välipala-keskusteluun.
Voitko kuvitella syöväsi rahkoja välipalaksi? Eivätkös ne ole vain lapsille?
Ei. Tiedän jokaisesta ikäluokasta jonkun, joka syö rahkoja.
Miksi rahkalla on niin laaja suosio?
Rahka sisältää paljon proteiinia ja siksi se toimii täyttävänä välipalana. Siksi juuri tämä mansikkarahka ohje on suosikkini!
Siihen voi lisätä sekaan vaikka mitä:
- marjoja
- hedelmiä
- pähkinöitä
- siemeniä
Helppoa, miksi ei?
Herkuttelijoiden ja terveellisten elämäntapojen noudattajien välipala-menusta löytyy varmasti marjainen rahka, jonka voi maustaa itse. Minulla se on ehdottomasti mansikkarahka.
Tietenkin, jos nauttii maitotuotteista. Nykyään suuressa suosiossa ovat kasviperäiset maitotuotteet.
Leivontarahkan monipuolinen käyttö
Sitä voi käyttää leipomisessa tai yleisesti muussa ruoanlaitossa.
Leivontarahka sopii hyvin juustokakkuun tai täytekakun täytteeseen. Esimerkiksi Valiolla on todella suuri valikoima erimakuisia leivontarahkoja, joihin kannattaa tutustua.
Tiesitkö, että heidän valikoimassa on myös Irish cream and coffee leivontarahka?
Tämä mansikkarahka ohje on minulla yksi makuyhdistelmä, mikä on ylitse muiden!
Terveellinen mansikkarahka
Olen nyt tullut siihen tulokseen, että terveellinen mansikkarahka on paras rahka (oma mielipiteeni).
En puhu valmisrahkasta. Sellaisesta valmiiksi maustetusta. En tällä kertaa.
Maustamaton rahka, johon sekaan laitetaan tuoreita mansikoita, on minulle se kaikkein mieluisin. Sen maku ei koskaan petä.
Kuvittele itse, kuinka hyviä makeat ja tuoreet mansikat ovat. Niin kesäinen maku. Kerta kaikkiaan vastustamaton. Sellainen mansikkarahka on.
Ainoa ongelma on se, että tuoreita mansikoita ei ole saatavilla niin helposti jokaisena vuodenaikana. Luotamme kesään. Kesä ei koskaan jätä meiltä mansikoita välistä. Joskus mansikkasato voi olla huono, mutta kyllä niitä silti myydään.
Selvä, nyt riittää. Lopetetaan ajattelmasta kesää ilman mansikoita. Turhaa ajatella etukäteen negatiivisesti, kun mitään ei ole vielä tapahtunut.
Mennään siis luottavaisin mielin kohti uutta vuotta ja toivotaan, että vuoden 2022 mansikat valloittavat taas rahkamme ja muut leivonnaiset ja herkut ja salaatit ja kaikki mahdolliset.
Aaah, jo ajatus mansikoista tuo hyvälle tuulelle.
Onneksi nyt on kuitenkin kesä, joten nautitaan mahdollisimman paljon tuoreista mansikoista. Lopuksi alamme jo kriisissä pakastamaan suuria määriä, kun pelko mansikkapulasta iskee. Hätä ei ole kuitenkaan tämännäköinen. Jokavuotinen kyllä, mutta ei ollenkaan paha.
Teemme samoja asioita vuodesta toiseen. Teemme sitä, mitä olemme aina tottuneet tekemään. Teemme jokaisesta kesästä ikimuistoisen.
Mansikoilla.
Koen, että mansikat ovat jo itsessään hyvin makeita. Siksi ne sopivat maustamattomaan rahkaan täydellisesti. Silloin terveellinen mansikkarahka ei edes vaadi hunajan makeutta.
Terveellisen Mansikkarahkan valmistus
Onneksi tämän kanssa ei voi menettää yöunia, päiväunia tai kauneusunia.
Huh, ne tärkeimmät.
Kun sinulla on kolme asiaa; rasvaton ja maustamaton rahka, mansikat ja hunaja, voimme valmistaa tämän vaikka silmät kiinni.
Kaiken turvallisuuden ja itsekunniotuksemme säilyttämiseksi pidetään silmämme kuitenkin auki.
Vasta kauneusunilla sitten suljemme.
Aloitetaan rahkasta.
Jos haluat mahdollisimman terveellisen välipalan, suosi rasvatonta ja maustamatonta maitorahkaa.
Jos vatsasi on arka rahkalla, sen tilalla voi käyttää vähärasvaista kreikkalaista jogurttia.
Kun mansikat on esivalmisteltu haluamalla tavalla, ne lisätään rahkan joukkoon.
Voit jo tässä vaiheessa huomata, kuinka tuoreet mansikat värjäävät valkoista rahkaa samettisen vaaleanpunaiseksi, jolloin terveellinen mansikkarahka on entistä houkuttelevampi.
Lopuksi lisää myös hunajaa oman maun mukaan ja lopputulos on kevyen herkullinen.
Miten mansikat esivalmistellaan?
Rahkaa varten tapoja on monia.
Voit pilkkoa (kuten itse teen), murskata tai laittaa kokonaisena mansikat joukkoon.
Muista aina pestä mansikat ja poistaa vihreä kanta.
Voit jopa laittaa molempia pilkottuja sekä kokonaisia sekaan.
Valinta on sinun.
Pakastemansikat käyvät myös, mutta ne eivät ole maultaan niin makeita ja niiden kylmyys on otettava huomioon. Ne ovat suht kovia jäisenä, jolloin täytyy varoa hampaita, jos ei ole pilkkonut niitä. Silloin ne on helpompi syödä jäisenä.
Kesäisin pakastemansikat eivät ole niin suuressa käytössä kuin tuoreet.
Jos olet tehnyt mansikoista tuorehilloa, voit käyttää sitä rahkassa. Kun rahkassa on hilloa, en välttämättä laittaisi enää hunajaa, sillä muuten koko rahka menee todella makeaksi.
Silloin se ei myöskään olisi enää niin terveellinen.
Kun mansikkarahkaa syödään jälkiruokana, silloin hunaja voisi olla jopa haluttu lisä.
Kaikki vähän riippuu siitä, millaisia herkkusuita loppujen lopulta olemme.
Joskus on hyvä herkutella. Siitä tulee hyvälle tuulelle.
Kuitenkaan sokerin käyttö ei saisi olla liiallista.
Makoisia ja mansikkaisia hetkiä juuri sinulle!
Terveellinen mansikkarahka ohje
1 annos
Ainekset
- 200 g rasvatonta maitorahkaa
- Kourallinen mansikoita
- 1 tl hunajaa
Valmistus
- Pilko mansikat pieniksi paloiksi.
- Sekoita mansikat ja hunaja rahkan joukkoon, ja nauti.
VINKKI:
Ripaus kanelia vie mansikkarahkan aivan uudelle tasolle.
Kommentoi