Rapea Pekoni Uunissa Onnistui Minulta Todella Helposti
Pekonin ystävänä olet varmasti tyytyväinen pannulla paistettuun mehukkaaseen lihaan, mutta oletko koskaan kokeillut, miten pekonin paistaminen uunissa onnistuu?
Voin valehtelematta väittää, että ensimmäisellä kerralla meidän palovaroitin pääsi testaukseen. Toimi hyvin.
Sain rapean pekonin lisäksi myös savustettua pekonia. Kuten varmaan jo päättelit, se savustus osio ei ollut suunniteltu, mutta jostain kumman syystä kaikki toimi yhdessä paremmin kuin hyvin.
Nyt voimme unohtaa palovaroittimet hetkeksi ja keskittyä rapsakkaan amerikkalaiseen pekoniin uunissa, josta puhumme varmasti vielä jatkossakin. Rapea pekoni uunissa vain on puhumisen arvoinen.
Minulle rapeus on tärkein osa. Ei tietenkään niin rapea, että joudun puraisemaan kivikovaa possua.
Pidän paistetusta pekonista niin, että sen valkoinen rasva on sulanut kokonaan jättäen kiiltävän ja mehukkaan pinnan, jota voi suosiolla nauttia sunnuntai brunssilla.
Älä unohda tuorepuristettua appelsiinimehua. Se kruunaa koko lounaan. En suosittele juomaan mehuja joka päivä, sillä ne sisältävät runsaasti sokeria, vaikka kyseessä onkin hedelmäsokeri.
Vinkki: Jos haluat juoda päivittäin appelsiinimehua, syö mieluummin yksi appelsiini. Silloin et saa kehoosi niin paljon sokeria, sillä yksi mehulasi voi sisältää jopa kolme kokonaista appelsiinia.
Mitä tähän lihaan tulee, on vaikeaa suositella tiettyä määrää sen syömiseen, koska jotkut ovat eri kokoisia ja elävät erilaista elämäntapaa kuin toiset.
Kohtuus kaikessa.
Sen jälkeen, kun pekonin paistaminen uunissa on tehty ensi kertaan, on vaikea palata pannulla paistoon. Se on toki myös hyvää, mutta uuni tekee kaiken paremmaksi.
Aloitetaan sen valmistus!
Aseta uuni 200 asteeseen.
Ota esille uunipelti, jonka päälle laita leivinpaperi. Asettele lihat leivinpaperin päälle vierekkäin.
Paista uunissa noin 22 minuuttia, jonka jälkeen tarjoile lautasella, jossa on talouspaperi alla, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen.
Nauti uunipekonia aamupalan tai brunssin kanssa.
Miksi rapea pekoni uunissa on niin maukasta?
Pekoni on niin herkullista ainutlaatuisten koostumus- ja makuyhdisteidensä ansiosta, jotka ovat peräisin rasvaisesta porsaan vatsasta, josta se valmistetaan. Itse asiassa juuri tämä rasva tekee siitä niin hyvän makuisen.
Kun rasva hajoaa kypsennyksen aikana, se muuttuu yhdisteiksi, kuten furaaneiksi, aldehydeiksi ja ketoneiksi, mistä sen ainutlaatuinen maku syntyy. Tämä on tieteellinen tapa sanoa, että rasva itse hajoaa yhdisteiksi, jotka antavat sille oman ainutlaatuisen maun, joka on niin haluttu.
Toinen lihan makuun vaikuttava tekijä on sianrotu, josta se on peräisin, sekä ruokavalio, jolla näitä sikoja ruokitaan. Nämä molemmat vaikuttavat kehittyvän rasvan makuun ja rakenteeseen, josta tulee lopulta pekonia. Sieltä suuri osa mausta määräytyy kovetusprosessin mukaan – mitä suoloja ja savustusmenetelmiä käytetään parantamaan luonnollista makua.
Onko pekoni terveellistä?
Se voi maistua herkulliselta, mutta kuten monet asiat, sen liika syöminen ei välttämättä ole hyväksi meille. Yleisesti kohtuullisina määrinä se ei ole huono. Siinä on yleensä kohtalainen kalorimäärä ja paljon proteiinia, ja kolmessa viipaleessa on keskimäärin noin 10-12 g proteiinia. Siinä on myös yleensä vähän hiilihydraatteja, mikä saattaa olla hyödyllistä ruokavaliostasi riippuen – erityisesti keto-ruokavaliota noudattaville.
Huono puoli on, että siinä on yleensä paljon natriumia – kolme viipaletta sisältävät joskus jopa neljäsosan päivittäisestä suositellusta natriummäärästä. Siinä on myös paljon kolesterolia, vaikka muutama pala ei jätä sinua yli päivittäisen suosituksen. Pekoni uunissa ohje voi olla myös rasvaista, ja jopa neljäsosa päivittäisestä suositellusta määrästäsi on samassa kolmessa viipaleessa.
Yksi sen suurimmista huolenaiheista voi kuitenkin olla kovetusprosessista peräisin olevat nitraatit ja nitriitit. Nämä voivat muodostaa karsinogeeneja altistuessaan korkealle kuumuudelle, jonka tiedetään aiheuttavan syöpää suurina annoksina. Onneksi monet valmistajat ryhtyvät nyt toimenpiteisiin näiden aineiden pitoisuuksien vähentämiseksi, joten kannattaa tarkistaa jokaisen ostamasi lihan pakkauksesta, onko se nitraatiton.
Erilaisia pekoneja
Kaikki pekonit eivät ole samanarvoisia. Alla on lueteltu kolme yleisintä lihatyyppiä, joita voit löytää paikallisesta ruokakaupasta.
Pekonisuikaleet
Suikaleet, joka tunnetaan myös nimellä siivut, on peräisin porsaan vatsasta. Sen tiedetään olevan erittäin rasvainen lihatyyppi, jossa on näkyviä rasvakerroksia pitkin sen pituutta. Tämän tyyppistä pekonia löytyy tyypillisesti Yhdysvalloissa.
Selkäliha
Selkäliha, kuten nimestä voi päätellä, tulee sian selästä. Se leikataan erityisesti porsaan ulkofileestä, vaikka se voi sisältää myös sian vatsaa samassa palassa. Se on paljon ohuempi lihalajike kuin suikale, ja se on yleisempi leikkaus Isossa-Britanniassa.
Kauluspekoni
Kauluslajiketta ei ole yhtä helposti saatavilla kuin muita täällä lueteltuja tyyppejä. Se valmistetaan sian olkapäästä, joka sitten kovetetaan suolavedessä. Tätä palaa keitetään usein nesteessä useita tunteja ja käytetään sitten ruoissa, kuten kaalin kanssa. Tämä pala on tyypillisesti väriltään tummempi ja maultaan voimakkaampi, ja sen läpi saattaa valua rasvaa, vaikka se on silti melko laihaa.
TikTok pekoni uunissa ohje
Havahduin uuteen ruokailmiöön, kun näin TikTokissa käyttäjän @caughtsnackin valmistavan rapeaa lihaa ihan uudella, mutta naurettavan helpolla tavalla.
Tarvitset kolme raaka-ainetta, jotka melko varmasti löytyy kodista:
- 600 g pekonia
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl cayenne-pippuria
Kuulostaa jo melko lupaavalta, eikö vain? Nyt on hullun hyviä snackejä tulossa!
Twisted bacon valmistus: Kierrä lihasiivut molemmista päistä rullalle, jotta niistä muodostuu pitkulaiset kierteet. Asettele ne pellille vierekkäin kuin sillit purkissa, ripottele päälle runsaasti fariinisokeria ja cayenne-pippuria sinne sun tänne. Tämän jälkeen laita uuniin ja paista 200 asteessa 40 minuuttia, jolloin lopputulos on karammelisoituneen rapea.
Uskomattoman hyvää ja helppoa, josta varmasti kaikki perheenjäsenet, kumppanit ja ystävät pitävät. Minä fanitan helppoja reseptejä, jotka maistuvat liian hyvältä ollakseen totta. Joskus sellaisia kaipaa kiireen keskellä tai jos haluaa nopeasti jotain hyvää ja herkullista.
Pekonin Paisto Uunissa Ohje
Ainekset
VALMISTUS
- Aseta lihat vierekkäin leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 200 asteessa noin 22 minuuttia.
Kommentoi