Aasialainen Pad Thai Onnistuu Näinkin Helposti – Näin Tein Sen
Minusta thai ruoka on yksi parhaimmista aasialaisista ruoista.
Pad thai nuudeliruoka on osoittautunut näistä yhdeksi suosikikseni, ja syystä. Sen voi valmistaa helposti kotona, jolloin saat take away-tunnelmaa arkeen.
Mikä on pad thai?
Oletko koskaan halunnut valmistaa thaimaalaista ruokaa, mutta tiedät sen olevan vaikeaa ja aineksien saantikaan ei kuulosta erityisen helpolta?
Nykyään vierasmaiden ruoka-aineksia on helposti saatavilla melkein jokaisesta ruokakaupasta, jopa pienemmistä Alepoista saattaa joskus löytyä harvinaisuuksia, joilla valmistaa herkullinen nuudeliruoka.
Pad thai on yksi ruoista, joka kuulostaa haasteelliselta, mutta on kaikkea muuta. Se on nuudeliruoka, jossa muut ainekset paistetaan ja lopuksi kaikki sekoitetaan pannulla yhteen. Oikeasti pad thai ohje on todella helppo!
Tämä kaikki tapahtuu viidessä minuutissa.
Luit oikein. Riisinuudeli kiehuu muutaman minuutin, katkaravut pari, ja kastikkeen sekoittaa alle minuutissa. Pad thai kastike, joka on valmistettu oikeista aineksista on niin mehevä.
Thaimaassa pad thai tunnetaan katuruokana, jota tarjoillaan myös ravintoloissa. Kuten aikaisemmin sanoin, se muistuttaa hyvää take away ruokaa, jonka voi valmistaa kotona.
Siihen kuuluvat riisinuudelit (mutta onnistuu hyvin myös munanuudeleilla), katkaravut (voi korvata kanalla tai tofulla), kananmunaa, vihanneksia ja maapähkinävoi-kastike.
Pad thai valmistus
Puhuimme aikaisemmin viidestä minuutista…
Kuinka hienoa on valmistaa herkullinen ruoka alle 10 minuutissa!
Etenkin kun oletus on, että
- ruoka kuulostaa erikoiselta = vaikea valmistaa
- tuntematon ruoka = aineksia vaikea saada
- ensikertalainen = osaanko edes tehdä sitä.
Mikään näistä kolmesta edellä mainitusta ei ole totta.
Pad thai ohjeen ensimmäinen vaihe on pilkkoa vihannekset. Niitäkään ei tarvitse olla paljon. Valkosipuli, jonka varmasti laitat valkosipulipuristimen läpi, sipuli, hienonnetaan nopeasti, ja paprika, joka suikaloituu yhtä näppärästi.
Perinteinen pad thai sisältää ruohosipulia tarjoiluvaiheessa, mutta minä käytin tavallista sipulia, jonka kuullotin heti alussa, koska pidän sen mausta ruoissa ja tähänkin nuudeliruokaan se sopi mainiosti.
Seuraavaksi nuudelit laitetaan kiehumaan. Ne kiehuvat korkeintaan neljä minuuttia, mutta kannattaa aina tarkistaa pakkauksesta oikea kiehumisaika. Jos kiehumisaika on 4 minuuttia, suosittelen keittämään niitä 3 minuuttia, koska nuudelit laitetaan lopuksi vielä kuumalle pannulle kaiken muun kanssa yhteen.
Samaan aikaan, kun nuudelit kiehuvat, on hyvin aikaa sekoittaa pad thai kastike-ainekset yhteen. Voit käyttää hunajan tilalla sokeria, mutta itse pidän enemmän hunajaisesta mausta ja se on terveellisempi vaihtoehto. Etikan kanssa ei myöskään tarvitse olla niin tarkka, eli voit hyvin käyttää myös tavallista etikkaa pad thai ohjeessa, jos sinulla ei ole riisietikkaa, mikä kuuluu oikeaan pad thai kastike-ohjeeseen. Itse käytin omenasiiderietikkaa, mikä sopi hyvin.
Nyt kun aloitetaan paistaminen, laitetaan öljyn kera sipuli ja valkosipuli pannulle. Kun ne on kuullotettu, lisätään paprika ja katkaravut. Ne paistuvat 2 minuuttia. Jos paistat katkarapuja liian kauan, niiden koostumus muuttuu kuivaksi ja kumimaiseksi.
Tässä vaiheessa pad thai valmistus alkaa olla loppusuoralla, joten nyt pannulla oleva ruoka siirretään pannun toiseen reunaan, jolloin tilaa jää valmistaa munakokkeli, joka valmistuttua sekoitetaan katkarapujen kanssa yhteen.
Myös nuudelit ja kastike sekoitetaan pannulle kaiken kanssa yhteen, jolloin saamme tuntea miellyttävän aasialaisen keittiön tuoksun.
Pad thai kuulostaa älyttömän herkulliselta, eikö vain?
Vaikka tuntuisikin siltä, että reseptissä olisi paljon vaiheita, ei kuitenkaan näin ole. Kuten huomaat kuvistakin, jokainen vaihe on todella yksinkertainen ja loppujen lopuksi nopeasti valmistuva. Voisin melkein jakaa valmistuksen kolmeen osaan: kastikkeen sekoitus, nuudelien keitto ja katkarapujen paisto. Olenko oikeassa? Nyt ohje muuttui toden teolla helpoksi. Kaikki nämä sekoitetaan yhteen ja siinä onkin valmis lopputulos. Kuitenkin tarjoilu puuttuu. Voin kertoa ettei se ole yhtään vaikeampi. Lopuksi annos tarjoillaan ruohosipulin (jos käytät), tuoreen korianterin ja limen viipaleiden kanssa. Olihan se helppoa, kuten sanoin.
Pad thai resepti sisältää oikeasti muitakin vihanneksia, joita voi käyttää ja vegaani pad thai tofulla on myös suosittu. Tämä resepti on todella lähellä perinteistä, mutta itse koen, että juuri tämä versio on helpompi tehdä. Eli eroja on enimmäkseen vihanneksien käytössä. Kuten huomasit sipulin käyttöni ja myös pavun versot puuttuvat, joita käytetään. Tämä on minunlaiseni pad thai, melkein kuin perinteinen ja todella maistuva. Tässä ainoa “huono” puoli on se, että sitä haluaa syödä lisää jopa senkin jälkeen, kun vatsa on ihan pullollaan täynnä. Janoan katkarapuja aina, joten tämä johtuu varmasti siitä. Jos olet maistanut ravintolassa tai joku on valmistanut sinulle kyseistä ateriaa tai jos olet itse valmistanut tätä, tiedät varmasti millaisesta herkusta on kyse ja mistä nämä kaikki ruokatunteet pulppuavat. Kerro kommentissa, oletko sinä maistanut tätä ennen!
Pad Thai Ohje
4 annosta
Ainekset
- 2 isoa valkosipulinkynttä
- ½ sipulia
- 1 punainen paprika
- 250 g nuudeleita
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 250 g katkarapuja
- 2 kananmunaa
- Kourallinen tuoretta korianteria
- 1 lime
Kastike
- 1 rkl soijakastiketta
- 3 rkl fish sauce
- 1 rkl Sriracha-kastiketta
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl omenasiiderietikkaa
- 1 ½ rkl maapähkinävoita
VALMISTUS
- Aloita hienontamalla valkosipuli, sipuli ja punainen paprika (suikaleiksi).
- Laita nuudelit kiehumaan. Tällä välillä sekoita kastike-ainekset yhteen erillisessä kulhossa.
- Laita pannulle öljy ja paista valkosipulit ja sipuli.
- Lisää joukkoon katkaravut ja paprikasuikaleet. Paista 2 minuuttia.
- Sijoita pannulla oleva ruoka pannun toiselle reunalle, jotta mahdut vatkaamaan kananmunat yhdellä pannun puoliskolla. Nyt sekoita kananmunan kokkareet yhteen katkarapujen kanssa ja lisää pannulle myös nuudelit ja kastike. Sekoita kaikki yhteen
- Tarjoile korianterin ja limen kanssa.
Lue seuraavaksi aasialainen paistettu riisi resepti.
Kommentoi