
Ainoa Guacamole Resepti, jota Olen Tarvinnut
Tämä on paras guacamole resepti, jonka voit itsellesi tallentaa, koska se on helppo ja valmistettu maistuvista raaka-aineista. Aito guacamole ei sisällä säilöntäaineita, eli tarvitset vain avokadoja, limeä, suolaa, punasipulia, tomaattia, korianteria ja tuoretta chiliä.
Vatsasi suorastaan huutaa Meksikoa kuin jalkapallo-ottelussa! Nyt ei kuitenkaan ole kyse urheilusta vaan jostain maukkaammasta.
Uskon, että helppo guacamole on siihen vastaus. Raikkaista avokadoista valmistettu vihreä dippikastike tekee arjestasi fiestaa!
Mikä on guacamole?
Avokado toimii tässä pääraaka-aineena. Se tuo levitteeseen sille ominaisen vihreän värin. Sen alkuperä sijoittuu Meksikoon, sinne, josta periaatteessa kaikki hyvä ruoka tulee. Tortillat, burritot…mitä vielä?
Onneksi se on levinnyt Meksikosta maailmanlaajuiseksi. Olisi sääli, jos näin hyvää ruokaa pidettäisiin salassa.
Jos minulta kysytään, se sopii kaikkeen. Laitan muutenkin avokadoa leivän päälle voin sijasta, syön avokadoa päivittäin ruoan kanssa sekä tortillapäivinä guacamole on ihan must salsan kanssa tortillan välissä.
Mistä helppo guacamole on tehty?
Helppo guacamole valmistetaan murskatuista avokadoista. Se maustetaan suolalla, pippurilla, limemehulla, korianterilla, ja punaisella sipulilla. Voit käyttää chilihiutaleita, tuoretta chiliä tai jalopenoa.
Lime ei ainoastaan anna sitruksista makua vaan estää myös avokadoa menemästä ruskeaksi, jolloin sen väri ei olisi enää niin raikas.
Kotitekoinen guacamole on 100 kertaa parempi kuin kaupasta ostettu. Siinä ei ole säilöntäaineita eikä teollisia makeutusaineita. Silloin tiedät varmasti, mitä se sisältää, kun olet laittanut kaikki ainekset yhteen itse.
Avokadon runsas syönti
Avokado on yksi terveellisimmistä ruoista, joita voit syödä. Se on täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja terveellisiä rasvoja.
Useimmat ihmiset tietävät, että avokadot ovat hyviä sinulle, mutta monet meistä eivät syö niitä säännöllisesti. Kaikki eivät pidä niiden mausta, koska se voi olla jokseenkin omituinen ja mauton samaan aikaan. Itse syön sitä melkein päivittäin lounaaksi. Sillä on hyvä korvata esimerkiksi voi leivän päällä, jolloin kehosi saa siitä hyviä rasvoja. Ja mitä tulee painonpudotukseen, on yleinen väärinkäsitys, että avokadon syöminen aiheuttaa vatsan rasvaa ja lihottaa.
Avokadot eivät lihota. Niissä on todella vähän kaloreita, ja koska ne ovat täynnä kuitua, ne auttavat täyttämään sinut ja pitämään nälän loitolla. Yksi suuri avokado sisältää alle 200 kaloria ja 22 grammaa rasvaa. On tärkeää muistaa kohtuus kaikesse, ettei syö ihan viittä avokadoa päivässä. Silloin vaikutukset voivat tosiaan olla lihottavia, koska näin keho saa liikaa rasvaa, mitä se oikeasti tarvitsisi päivän aikana.
On totta, että avokadot sisältävät paljon rasvaa – mutta ne ovat pääasiassa tyydyttymättömiä rasvoja, jotka eivät ole ollenkaan haitallisia. Itse asiassa tarvitsemme jonkin verran rasvaa ruokavalioomme, koska elimistö ei pysty tuottamaan sitä itse.
Monet ihmiset ovat huolissaan siitä, aiheuttavatko avokadot vatsan rasvaa vai eivät. Jotkut ihmiset sanovat, että avokadot eivät lihota, kun taas toiset väittävät, että tekevät.
Hämmennys johtuu siitä, että paras guacamole, jossa avokadoja tyypillisesti tarjoillaan, on runsaasti kaloreita, mutta kalorit ovat terveellisiä. Joten miten avokadot lisäävät vyötäröäsi?
Vastaus on kaksijakoinen. Ensinnäkin avokadot eivät ole erityisen täyttäviä, joten saatat tuntea houkutusta syödä enemmän kuin sinun pitäisi. Ne kyllä pitävät loppujen lopuksi kylläisenä runsaan rasvan ansioista.
Toiseksi guacamolea syödään usein natchojen kanssa, jotka sisältävät myös kaloreita ja epäterveellisiä rasvoja. Joten vaikka avokadon syöminen ei välttämättä lihota sellaisenaan, se voi varmasti edistää liikalihavuutta, jos sitä käytetään väärin.


Mikä tekee guacamolesta erikoisen?
Mikä on guacamole? Miksi se on vihreää eikä ruskeaa tai keltaista, kuten useimmat muut ruoat, joita laitat nachoille ja dippiin? Onko se avokadokastike vai salaatti? Onko sillä tekemistä Meksikon ja avokadojen kanssa, vai keksikö sen Kaliforniassa joku kokki, joka halusi laittaa avokadoa ja sitruunaa kaikkeen?
Se on meksikolainen ruoka. Se on valmistettu avokadoista, jotka ovat eräänlaisia hedelmiä, jotka kasvavat puissa lämpimissä ilmastoissa, kuten Meksikossa, Kaliforniassa ja Floridassa. Avokadot ovat hyvä ravintoaineiden lähde, kuten E-vitamiini, foolihappo ja kalium. Voit syödä niitä raakana tai paistettuna leiväksi.
Sana guacamole viittaa myös dippiin tai levitteeseen, jota voit syödä tortillalastujen kanssa (meksikolainen perunalastu). Dippi sisältää paljon guacamolea sekä hienonnettua sipulia, tomaattia ja joskus muutakin, kuten korianteria (lehtivihreä yrtti). Kun olet sekoittanut dippisi keskenään, voit halutessasi laittaa siihen jotain ylimääräistä: mausteita, valkosipulia tai cayennepippuria (molemmat mausteisia).
Kuinka terveellistä guacamole on?
On vaikea sanoa, onko se maailman terveellisin ruoka, mutta ainakin se on yksi terveellisimmistä.
Toisaalta siinä on paljon terveellistä tavaraa: avokadoissa on sydäntä suojaavia kertatyydyttymättömiä rasvoja sekä runsaasti kaliumia, joka auttaa pitämään verenpaineen alhaalla. Se on myös täynnä kaloreita ja rasvaa ja hiilihydraateista. Ja on toinenkin syy olla varovainen tämän vihreän dipin kanssa: monet reseptit vaativat smetanaa, joka voi sisältää paljon kaloreita ja tyydyttyneitä rasvoja.
Siitä huolimatta, sen kohtuudella syöminen ei todennäköisesti vahingoita sinua. Satunnainen annos on luultavasti hyvä, ja kaksi viikossa ei todennäköisesti ole ongelma, sanoo Alice Lichtenstein, D.Sc., Tuftsin yliopiston sydän- ja verisuoniravitsemuslaboratorion johtaja.
Kun tein laskelman, kävi ilmi, että se on itse asiassa terveellisempää kuin monet muut asiat. Avokadot ovat erittäin terveellistä ruokaa, ja siksi syy tähän terveellisyyteen.
Syy, miksi se ei ole terveellisempää kuin esimerkiksi kulho pastaa tomaattikastikkeella, on se, että syöt todennäköisesti vain pienen määrän guacamolea. Jos söisit vain guacamolea, se olisi epäterveellisempi kuin pasta.
Jotta voisimme tehdä sen itse, tarvitsemme reseptin, jossa täydellinen guacamole loistaa ruokapöydässä.

Paras Guacamole Ohje
Kirjoittaja: Christine
⏱Valmistusaika: 10 min
⏳Paistoaika:
0 min
⌛️Yhteensä:
10 min
🍴Annoskoko:
8
🍽 Ateria:
Välipala
📈Vaikeus:
Helppo
Kuvaus
Tämä guacamole on helppo valmistaa kotona. Se on raikas ja kuohkea, joka sopii hyvin välipalaksi tai alkupalaksi.
Ainekset
- 4 avokadoa
- 1 lime
- 1 tl suolaa
- ½ punasipuli
- 1 tomaatti
- ½ kourallista tuoretta korianteria
- ½ tuore chili
VALMISTUS
- Murskaa avokadot, purista limestä mehu ja sekoita se avokadon joukkoon.
- Hienonna sipuli ja pilko tomaatti, chili ja korianteri. Lisää seokseen.
- Mausta paras guacamole suolalla ja sekoita.
Ravintosisältö
| Ravintoaine | 100g |
|---|---|
| Energia | 112 kcal |
| Rasva | 9,5 g |
| Hiilihydraatit | 7,9 g |
| josta sokereita | 1,8 g |
| Proteiini | 1,6 g |
| Suola | 1,4 g |



Kommentoi