Testissä Suosittu Gigi Hadid Vodkapasta
Tiedät varmasti sen tunteen, kun haluat laittaa herkullista ruokaa helposti ja nopeasti.
Nyt säästän aikaasi, sillä löysin todellisen herkkupastan, mikä valmistuu vartissa: vodkapasta.
Tämä vodkapasta on saanut alkunsa supermalli Gigi Hadidilta, joka esitteli hänen nimikkoannoksensa meille nälkäisille. Onneksi hän teki niin!
Aluksi, kun luin Gigi Hadid pasta reseptin olin varma, että lisään pastan sekaan kanaa, koska siitä puuttuu liha ja ylipäätänsä proteiini kokonaan. Varmistan aina, että jokaisessa ateriassani on tarvittava määrä proteiinia (ei tarvitse aina olla lihaa), koska tarvitsemme niitä pitämään kylläisyyttä ja kasvattamaan lihaksia.
Päätin valmistaa reseptin alkuperäisen ohjeen mukaan, sillä jos on todellinen pastan ystävä ja osaa laittaa erinomaista pastaa, et tarvitse lihaa.
Heti ensiksi voin sanoa, että tein annosta puolet enemmän, mitä Gigi Hadid pasta reseptissä luki, koska valmistan ruokaa aina kahdeksi päiväksi kerralla. Niin säästää aikaa eikä ole koko ajan väsynyt ruoanlaitosta.
Voin kuitenkin sanoa, että olisin toivonut, että Gigi Hadid vodkapasta olisi ollut vielä kosteampi. Enemmän kastiketta, koska pasta imee paljon nestettä, jolloin osa kastikkeesta haihtuu huomaamatta.
Kun tulinen vodkapasta oli valmis tarjoiltavaksi, minulta kysyttiin millä olin maustanut sen.
Vastaukseni oli lyhyt: suolalla ja pippurilla.
Näytti siltä kuin vastaukseni ei olisi tyydyttänyt vaan pikemmin nostatti kulmakarvoja.
Totta se oli.
Vodkapastan mausteita ei paljon ole, mutta sen sijaan voimme huomata, että Gigi Hadid vodkapasta saa makunsa monesta muusta raaka-aineesta kuten:
- Parmesaani-juusto
- Voi
- Valkosipuli
- Vodka
- Chilihiutaleita
Ainiin, kolmas mauste oli chilihiutaleet, mutta chili luokitellaan marjaksi, joten käytin kuitenkin kahta maustetta. Ei olla niin tarkkoja.
Kuten huomaat, Gigin pasta sisältää todella runsaita aineksia, jolla voi saada aikaan vain hyvän tuloksen.
Noniin. Olin jo valmis laittamaan näkymättömän kokkihattuni päähän, Armin Van Buurenia soimaan, kunnes huomasin, että resepti on niin yksinkertainen, etten tarvinnut sen kummempaa boostia ruoanlaittooni.
Jätin kyllä Arminin soimaan. Se muuttaa kuitenkin joka ruoan herkulliseksi.
Nyt kuulitte salaisuuteni. Ei se haittaa, saa käyttää. Nyt vaan musat soimaan ja spicy vodka pasta tulille!
Aina ensimmäiseksi luen, miten ruoka tehdään. Siten tiedän suunnilleen varautua, kuinka kauan sen tekeminen vie aikaa.
Esimerkiksi tässä pastareseptissä huomasin, että tekeminen on suhteellisen nopeaa, tiesin aloittaa pastaveden keittämisestä.
Muista aina pastaveteen suola!
Sen jälkeen pilkoin sipulin (itse laitoin kokonaisen sipulin, sillä teen niin aina) ja lisäsin ne pannulle öljyn ja valkosipulin kanssa.
Kuullotin sipulit kirkkaan pehmeiksi yhdessä paseeratun tomaatin kanssa.
Tässä vaiheessa pannulle lisätään lusikallinen vodkaa, josta haudutetaan alkoholi pois.
Nyt lisätään kerma ja mausteet, joten väri alkaa muuttua kermaisen oranssiksi.
Lisäsin vihdoin joukkoon pastan, keitinvettä, voita ja parmesaania.
Vodkapastan voi tarjoilla basilikan kanssa, mutta minä käytin rukolaa.
Mitä mieltä olen Gigin tulisesta vodkapastasta?
Kun kuulin suositusta vodkapastasta ensimmäisen kerran, en ollut heti niin innostunut kuin olisi arvannut. Yleensä innostun heti kokeilemaan kaikkea uutta ja hyvää. Mitä erikoisempi sen parempi. Satuin kuitenkin näkemään tätä pastaa monesti ja monissa paikoissa, erilaisissa konteksteissa. Päätin kokeilla. Niin paljon kehuja vodkapasta oli kuitenkin saanut, eikä valmistuskaan näyttänyt mitenkään eroavan tavallisen pastan valmistuksesta.
Pyrin tekemään pastan niin lähelle alkuperäistä ohjetta kuin vain sain. Maustaa voi tietenkin oman maun mukaan, miten on itse tottunut. Jos on tottunut käyttämään vähän suolaa, kuten esimerkiksi minä, niin silloin ei välttämättä halua laittaa liikaa suolaa. Pastaa ei siltikään halua jättää ihan mauttomaksi, sillä vaikka käyttäisinkin vähemmän suolaa kuin yleensä, niin varmistan silti, että makua on tarpeeksi. On myös hyvä ottaa huomioon, että pasta imee itseensä paljon makua ja nestettä. Tämän vuoksu myös pastan keitinvettä on hyvä ottaa talteen ja kaataa kastikkeen sekaan, jolloin pastasta tulee kosteampi.
Pastaa oli helppo valmistaa, joten pisteet siitä. Ei mitää elämää erikoista. Aineksetkin olivat kaikki tuttuja ja helposti saatavilla. Löysin sekä hyviä että huonoja puolia. En etsimällä etsinyt niitä, mutta muutama nousi heti ajatuksiini.
Minun makuuni pasta olisi voinut olla hieman vielä kastikkeisempi. Kuten kuvistanikin saattaa huomata, kastiketta olisi voinut olla ainakin puolet enemmän, jotta pasta olisi ollut kosteaa ja kastike valuvaa. Tähän voi vaikuttaa lisäämällä ohjeessa olevia nesteitä.
Tekisinkö tätä uudestaan?
Kyllä. Pidin siitä, että löysin itselleni ruoan, jota voi valmistaa, kun ideat ovat hukassa ja yksinkertaisuus on odotettua. Myös maku oli herkullinen, joten tulen varmasti tekemään tätä silloin kuin haluan hemmotella itseäni helpolla pastalla ja nopealla aikataululla.
Koska Gigin vodkapasta ei sisällä lihaa, voin hyvin suositella sekä tarjoilla tätä kasvisruoka-ystävilleni. Toinen hyvä kasvispasta on pestopasta. Itsekin syön aina yhden kasvisruoka-aterian viikossa, joten tämä hoitaa sen puolen erinomaisesti.
Vodka sisältyy alkuperäiseen ohjeeseen, kuten nimestäkin voi päätellä. Se lisää erinomaista makua kastikkeeseen, mutta sitä ei ole pakko laittaa, jos ei halua. Kaikki alkoholi kuitenkin haihtuu kuumennuksessa, joten siitä ei tarvitse murehtia.
Alkuperäinen Gigi Hadid Vodkapasta Ohje
2 annosta
Ainekset
- 4 rkl oliiviöljyä
- ¼ iso sipuli / 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl tomaattipyreetä
- 1 rkl vodkaa (valinnainen)
- 1 dl kermaa
- Suolaa
- Pippuria
- Chilihiutaleita
- 1 rkl voita
- ½ dl raastettua parmesaani-juustoa
- ½ dl pastan keitinvettä
- 250 g pastaa
VALMISTUS
- Laita pastavesi kiehumaan ja lisää joukkoon, kun vesi alkaa kiehumaan.
- Sillä välin, kun pastavesi odottaa kiehumista, laita pannulle öljy, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattipyree ja kuullota seos.
- Lisää vodka, ja anna alkoholin hautua pois.
- Kaada joukkoon kerma ja mausteet ja paista noin 2 minuuttia.
- Kaada keitetty pasta kastikkeen sekaan ja lisää osa pastan keitinvedestä joukkoon.
- Lisää pastaan voi ja raastettu parmesaani. Sekoita.
Kommentoi