Nopea Pestopasta ja Kotitekoinen Pesto, jonka Tein Todella Kermaiseksi
Oletko koskaan miettinyt, mistä vihreä pastakastike valmistetaan?
Nopea pestopasta olikin helpompaa valmistaa, mitä itse olin luullut. Lue lisää miten.
En oikeastaan ole koskaan ajatellut sen olevan vaikeaa tai ajatellut siitä oikeastaan mitään kummempia. Olen nähnyt sitä joka puolella netissä vaikuttajien puolesta, mutta minua se ei ole koskaan vetänyt niin suuresti puoleensa kuin muut pastat.
Kuitenkin, vihreä väri ruoissa kiehtoo. Se on raikas ja terveellinen, eli tulen varmasti pitämään siitä. Heh, hyvä jo tietää tämän perusteella pidänkö siitä vai en.
Tässä on kuitenkin yksi mutta.
Nopea pestopasta on hyvin rasvainen, koska itse tehty pesto sisältää paljon öljyä. Paljon.
Jos kotitekoinen pesto on se, jonka valitset, voit itse vaikuttaa öljyn määrään. Saatat miettiä, teinkö peston itse vai yritinkö päästä helpolla ostamalla kaupasta, mutta tein sen itse.
Minua ei haittaa kaupan valmistahnat ja kastikkeet jne., mutta jos voin valita, teen itse. Silloin tiedän tarkalleen mitä se sisältää, kuinka paljon ja se on ilman mitään lisäaineita.
Yhden asian voin sanoa pestopastasta, joka varmasti on mietityttänyt monia, jotka eivät ole vielä syöneet sitä.
Se ei sisällä lihaa, joten automaattisesti ajattelemme, ettei siinä ole proteiinia. Kun mietimme sitä öljyn määrää, voimme jo päätellä, että se on rasvainen. Rasva pitää kylläisenä.
Ja koska parmesaani itsessään on runsas proteiinin lähde (38 g / 100 g kohden), on nopea pestopasta varmasti täyttävä.
Itse tehty pesto sisältää myös pinjaminsiemeniä, jotka puolestaan sisältävät proteiinia ja myös rasvaa.
Näin ollen, ei tarvitse huolehtia, olisiko tämän jälkeen vielä nälkä.
Ja parasta tässä on se, että vatsa on pitkään kylläinen ilman, että olisi syönyt isoa annosta.
Pestopastan valmistus
Kana pestopasta on suosittu yhdistelmä, mutta nyt valmistin pastan ilman lihaa.
Se on hyvin täyttävä ja kaloririkas pasta ilmankin, mutta ensi kerralla laitan myös kanaakin sekaan. Treenatessa ja lihastenkasvussa kana on hyvä lisäys, jotta lihakset saisivat enemmän proteiinia palautuakseen ja kasvaakseen.
Ostit sitten peston kaupasta tai teet itse, pastavesi on ensimmäinen vaihe, josta aloittaa. Muuten sinulle voi tapahtuu kuten minullekin. Valmistat peston ja muistat, ettei pastavesi edes kiehu. Onneksi tämän voi helposti välttää näillä ohjeilla.
Itse tehtynä peston valmistus on helppoa.
Aineksia ei tarvitse pilkkoa, koska ne sekoittuvat kaikki yhdessä tasaiseksi massaksi teholeikkurissa.
Ainoat, jotka esivalmistelin oli parmesaani ja valkosipuli. Raastoin sen parmesaanin ja pilkoin valkosipulin muutamaan osaan pienemmäksi, jotta ne sekoittuisivat helpommin. Se olikin sitten se “vaikea” osuus peston valmistus osiossa.
Sekoita, kunnes seos näyttää tahnalta. Voit maistella ja tunnustella tahnaa, jos se tarvitsee lisää öljyä. Tällöin peston valmistus on helpompaa, kun voi itse tarkastella tahnaa ja sen koostumusta.
Minä aloitin pienellä määrällä ja sitten lisäsin vähitellen lisää koostumusta seuraten.
Nyt kun pesto on tehty, odotetaan pastan kiehumista…
Muista ottaa pastavettä talteen! Sitä tarvitaan lopussa pastan kosteuttamiseen. Kermainen pestopasta syntyy sillä tavalla ilman, että oikeaa kermaa olisi edes käytetty. Eikö olekin hyvä pestopasta ohje! Minusta helpot ohjeet ovat niin herkullisia ja käteviä.
Kun pasta ja pesto ovat valmiita, on aika sekoittaa ne yhteen, kuten pestopasta ohje kertoon. Sekoita kunnolla, jotta pasta olisi joka puolelta pestoinen.
Ennen kuin nopea pestopasta tarjoillaan, lisää pastaan tarvittaessa vielä suolaa.
Se antaa loistavan maun pastalle, kun tunnet pieniä suolan hippuja syödessä. Ei kuitenkaan liikaa. Liika suola ei ole terveydelle hyväksi. Emme halua sydänsairauksia ja korkeaa verenpainetta, joten pyritään välttämään liiallista suolan käyttöä.
Lopuksi pasta tarjoillaan raastetun parmesanin kanssa (kuola valuu jo nyt). Vähän myös tuoretta basilikaa annoksen päälle. Ai mitä herkkua!
On erilaisia tapoja valmistaa pestopastaa. Moni valmistaa kermaisen pastan, jolloin resepti on kutakuinkin sama, mutta joukkoon lisätään kerma. Silloin kastike on kosteampi ja täyteläisempi, mutta omasta mielestäni tämä pasta on jo itsessään hyvin tuhti eikä siten tarvitse enää kermaa sekaan.
Myös erilaisia juustoja lisätään sekaan, kuten esimerkiksi mozzarellaa, jolloin pasta saa juustomaisen koostumuksen, kermainen ja tahmea. Kuulostaa houkuttelevalta, eikö vain?
Niin paljon valmistustapoja, että kohta ei tiedä enää itsekään, miten ensi kerralla valmistaa. Onneksi on vaihtoehtoja, niin silloin emme kyllästy helposti.
Nopea Pestopasta Ohje
4 annosta
Ainekset
- 75 g pinjaminsiemeniä + 25 g tarjoiluun
- n. ½ l tuoretta basilikaa
- 80 g parmesan-juustoa + 20 g tarjoiluun
- 1 tl pippuria
- 1 tl suolaa + ripaus – ½ tl tarjoiluun
- 1 valkosipulinkynsi
- 8 rkl oliiviöljyä
- 400 g pastaa
VALMISTUS
- Laita pastavesi kiehumaan ja lisää pastaveteen suola (pastaveteen laitettava suola ei ole aineksissa kirjattu).
- Sekoita kaikki ainekset (paitsi pasta) teholeikkurissa kunnes seos on tasaisen pehmeää.
- Kun pasta on keitetty, ota pastavettä talteen.
- Kun pasta on siivilöity, sekoita pesto pastan kanssa yhteen hyvin tasaisesti niin, että koko pasta olisi peston seassa.
- Ripottele suolaa vielä joukkoon jos tarvetta.
- Voit sekoittaa tarjoiltavat pinjaminsiemenet joukkoon sellaisenaan tai paahtaa ne hetken pannulla.
- Raasta päälle myös parmesania.
Vinkki:
- Tästä ohjeesta saa hyvin tehtyä pestopastasalaatin, jolloin kyseisen pastan sekaan lisätään tomaattia, rukolaa, kanaa, tuoretta basilikaa ja pinjaminsiemeniä. Voit jättää kanan pois, jos haluat kasvispestopastasalaattia.
- Mitä enemmän käytät pastavettä lopussa pastan sekoituksessa, sitä enemmän kastiketta ja mehevyyttä pasta saa. Jos keitinvettä ei käytä, pasta voi helposti olla liian kuivaa.
- Lisäämällä sitruunaa pastaan saa paljon raikkautta.
- Jos kaipaat tulisuutta, pestopasta chili yhdistelmä on tulisen mehukas, jota et tiennyt kaipaavasi.
- Jos kaipaat lihaa pastan sekaan, tähän sopii erinomaisesti kana tai pekoni.
- Pinjaminsiemenet pestossa voi korvata hyvin muilla pähkinöillä, kuten pistaasipähkinöillä.
Lue seuraavaksi vodkapasta.
Kommentoi