Minusta Paras Naposteltava Ruoka Koottavaksi on Täydellinen Nachopelti Jaettavaksi
Meksikolainen ruoka maistuu monelle, koska sen maut ovat helppoja ja lämpimiä.
Nachopelti on yksi herkuista, joka maistuu taivaalliselta ja on jaettavissa muiden kanssa. Sen voi helposti maustaa omien lisukkeiden mukaan. Katso miten!
Se sopii erittäin hyvin viikonlopun peli-iltoihin tai tupaantuliaisiin. Mihin ikinä sijoitatkaan nachopelti-vuoren, tulet hämmästymään, kuinka nopeasti se tyhjenee.
Saatat kysyä miksi.
Vastaus tähän on hyvin yksinkertainen: nachot, juusto ja hyvin maustettu liha.
Nachovuoka koostuu maissilastuista. Mitä tukevammat nachot, sen parempi. Näin vältyt kostuneilta lastuilta, jotka täytteet ovat aiheuttaneet. Yhdeksi parhaimmiksi nacholastuiksi on valittu Doritos, joiden koostumus säilyy rapeana juustokastikkeen jälkeen. Ne ovat kuitenkin jo valmiiksi maustettuja, joten jos haluat nauttia nachovuoka-lisukkeiden mausta enemmän, suosittelen perinteisiä maissilastuja.
Nachot ovat kotoisin Texasista, jossa ne kehitettiin sattumalta 40-luvulla. Useasti parhaimmat reseptit syntyy vahingossa.
Jauheliha on parempi, mitä vähemmän se sisältää rasvaa. Silloin se on terveellistä ja mureaa. Nachopelti jauheliha on hyvä, jos se on alle 15 %. Tietenkin tämä on myös makukysymys, mutta ottaen huomioon, kuinka paljon juustoa nachovuoka sisältää, on hyvä suosia kevyempää jauhelihaa.
Kasvis nachopelti valmistuu nopeasti! Ja mikä parasta, se on itse asiassa alkuperäinen resepti. Siihen kuuluu nachot, juusto ja jalopenot. Voiko kasvis nachopelti enää helpommaksi mennä?
Vegaaninen nachopelti toimii samalla tavalla, kuin kasvisversio, mutta juusto vaihdetaan vegaaniksi. Vegaani cheddaria myydään kaupoissa, joten et jää tästä makuelämyksestä paitsi!
Helppo nachopelti on kaikkien mielessä. Sen haluaa valmistaa yhtä nopeasti kuin se syödään. Onneksi se ei vie kauaa aikaa. Jauheliha vie eniten aikaa, koska se vaatii paistoa. Jos sinulla on ylimääräistä aikaa valmistaa juustokastike, sekin hoituu melko vaivattomasti, ainekset sekoitetaan kattilaan, annetaan kiehahtaa ja siinä se! Maukas ruoka voi olla myös helposti valmistettua.
Olen varma, että jokaisella nachopelti-valmistajalla on oma salainen resepti valmistaa paras juustokastike. Joku maustaa jauhetuilla mausteilla kun taas toinen käyttää vain tuoreita raaka-aineita maustamiseen. Kummatkin vaihtoehdot ovat hyviä, mutta itse maustan tuoreilla mausteilla, jotta saan mahdollisimman paljon raikkautta nachopeltiin, koska se tulee muutenkin jo olemaan hyvin juustoinen.
Miten nachoja perinteisesti tarjoillaan?
Nachopellit tarjoillaan perinteisesti erilaisilla täytteillä, jolloin jokainen voi räätälöidä omia nachoja mieltymyksensä mukaan. Näitä täytteitä voivat olla: salsa, guacamole, smetana, tomaatit, jalapenot, juustokastike, chili con carne (chili lihan kanssa) ja paljon muuta. Perinteinen tapa tarjoilla nachoja on yksi kerros suurella lautasella.
On myös mahdollista valmistaa yksittäisiä annoksia nachoista. Tämä voidaan tehdä käyttämällä pieniä tortillalastuja ja kerrostamalla ne päällekkäin lautaselle levittämisen sijaan. Tässä tapauksessa täytteet asetetaan lastukerrosten väliin, jotta ruokalajia purtaessa niiden kaikkien maut sekoittuvat suussa yhteen.
Nachoja voidaan valmistaa useista eri juustotyypeistä. Suosituimmat nachoissa käytetyt juustot ovat cheddar- ja Monterey jack -juustot; Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa haluamaasi tyyppiä!
Nachojen mukana on yleensä jokin dippi tai kastike. Suosittuja dippejä ovat salsa (tomaattipohjainen kastike), guacamole (avokadopohjainen dippi), smetana (käytetystä maidosta valmistettu maitotuote), juustokastike
Nachoja tarjoillaan perinteisesti välipalana tai illaistujaisiin naposteltavaksi. Niitä voidaan syödä yksinään tai tarjoilla muiden ainesten kanssa, ja niitä valmistetaan monin eri tavoin kaikkialla maailmassa. Nachoja tarjoillaan useimmiten välipalana, jaettavana alkupalana tai lisukkeena.
Yksinkertaisuuden ja monipuolisuuden ansiosta nachot sopivat improvisaatioon ja vaihteluun. Periaatteessa ihan mihin vain rentoon tilaisuuteen. Juustokastikkeella peitetyt nachot voidaan tarjoilla myös välipalana pieninä annoksina, kuten pikaruokaravintoloissa.
Onko nachopelti terveellinen?
Nachot on meksikolainen ruokalaji, joka on valmistettu tortillalastuista ja sulatetusta juustosta. Vaikka saatat ajatella: “Tortillalastut ja juusto? Se ei kuulosta niin pahalta”, olet väärässä (et maun suhteen). Nachojen päällä on usein pekonia (tai muuta lihaa), guacamolea, smetanaa, pico de galloa ja kaikenlaisia muita superrikkaita täytteitä, jotka tekevät tästä alkupalasta kaloripommin. Harmillista, eikö vain?
Nachot ovat alkupala, joka koostuu tortillalastuista, jotka on peitetty sulatetulla juustolla. Usein siellä on muita täytteitä, kuten guacamolea tai salsaa.
Olisi todella vaikeaa kuvitella nachopeltiä ilman juustoa. Se ei olisi silloin se oikea ruoka, jonka sen pitää olla. Juusto on siis iso osa tätä.
Terveellisen version saa kuitenkin korvaamalla juuston smetanalla tai kreikkalaisella jogurtilla (vaikka siihenkin saattaa kaivata juustoa) ja paljon kasviksia ja esimerkiksi kanaa, koska se on vähärasvainen liha.
Voin kuitenkin puhua monen puolesta, ja kertoa, että jos nacholautasta kaivataan, niitä haluaa nauttia juuston ja muiden ainesten kanssa, jotka siihen kuuluvat ja lisätä aineksia, joista itse pidämme. Loppujen lopuksi kaikkea voi syödä, jos sitä tekee kohtuudella ja jos ei tarvitse varoa tiettyä ruokavaliota oman terveyden vuoksi. Kerro kommentissa, oletko sinä koskaan maistanut tätä ruokalajia ja mitä pidit siitä!
Nachopelti on tehty jaettavaksi, jolloin jokainen annos on ainutlaatuinen.
Nachopelti Ohje
4-6 annosta
Ainekset
- Nachoja
- Jalopenoja
- 500-600 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tacomaustepussi
- Juustoraastetta
Juustokastike
- 800 g juustoa
- 1 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 2 ½ dl maitoa
- 1 tomaatti
- ½ chili
- suolaa
VALMISTUS
- Vuoraa pelti foliolla, jotta juuston saa helpommin irrotettua.
- Asettele ensimmäiseksi kerrokseksi nachot eli maissilastut. Laita niiden päälle tasaisesti jauhelihaa, jotta sitä olisi jokaisella suupalalla. Lisää juustoraaste. Halutessasi voit käyttää juustoraasteen lisäksi myös juustokastiketta. Ripottele päälle tomaattikuutioita ja jalopenon paloja.
- Toista toinen kerros samalla tavalla tai voit lisätä tai vähentää toisiin kerroksiin eri lisukkeita.
- Paista uunissa 170 asteessa noin 15 minuuttia.
- Tarjoile guacamolen kanssa.
Juustokastikkeen valmistus
- Raasta juusto ja lisää se kattilaan voin ja jauhojen kanssa. Sekoita.
- Lisää joukkoon maito, tomaatti (pilkottu kuutioiksi), paloiteltu chili ja mausta suolalla. Sekoita.
Kommentoi