Tämä Suussasulava Samettinen Kesäkurpitsakeitto Voisi Olla Ruokalistallani joka Viikko
Christine
Kirjoittanut
Kesäkurpitsa on samaa sukua kurkun, melonin ja kurpitsan kanssa, josta valmistuu samettinen kesäkurpitsakeitto.
Kesäkurpitsa muistuttaa todella paljon kurkkua, mutta koostumukseltaan se on hiukan kovempi. Se syödään kuorien kanssa, kuten kurkkukin.
Sen monipuolisuuden vuoksi siitä on helppo valmistaa raikkaita ruokia, esimerkiksi samettinen kesäkurpitsakeitto.
Voit syödä sitä raakana tai paistettuna. Keittämistä en suosittele, sillä se tekee kesäkurpitsan koostumuksesta puuromaisen, jota et varmasti halua syödä.
Nyt saatat ihmetellä, miten ja miksi tekisit kesäkurpitsasta keittoa, jos sitä ei kannata keittää.
Keittoa varten valmistettu kesäkurpitsaseos sekoitetaan tehosekoittimessa tasaiseksi, jolloin keitosta tulee sosekeittoa.
Tällöin maku ja koostumus säilyvät raikkaana ilman, että joutuisimme syömään muussimaisia kesäkurpitsan paloja.
Kuulostaa jo paremmalta.
Samettinen kesäkurpitsakeitto lumoaa niin sinun kuin perheesi makunystyrät, ja odotat jo seuraavaa kertaa, kun saat valmistaa tätä ihanaa ruokaa.
Ja mikä parasta!
Kesäkurpitsakeiton väri on kirkkaan vihreä, mikä antaa ruoalle ylellistä ilmettä ja muistuttaa sen terveellisyydestä.
Miksi kesäkurpitsa on vetinen?
On monta syytä, miksi kesäkurpitsasta tulee helposti vetistä. Paras tapa välttää tämä on varmistaa, että käytät oikeanlaista kesäkurpitsaa.
Kesäkurpitsaa on kahta perustyyppiä, vihreitä ja keltaisia. Vihreitä lajikkeita voidaan käyttää vaihtokelpoisesti keltaisten kanssa; ne ovat vain hieman katkerampia, vaikka ne ovat ravitsemuksellisesti identtisiä. Jos haluat, että se säilyttää muotonsa, käytä vihreää; Jos haluat sen maistuvan paremmalta, valitse keltainen. Kesäkurpitsakeitto reseptiin paremmin sopii vihreä sen kestävyyden vuoksi. Lisäksi kesäkurpitsan viipaloinnin ja kuutioimisen välillä on ero. Niissä on paljon vettä, ja veden keittäminen tai pitäminen sisällä vaikuttaa ruokasi rakenteeseen.
Jos aiot viipaloida sen, leikkaa se yksinkertaisesti suuriksi lankuiksi ennen keittämistä. Jos aiot kuutioida sen, keitä viipaleita ensin muutaman minuutin ajan poistaaksesi kaiken kosteuden. Tämä estää kesäkurpitsasi muuttumasta märäksi. Kuitenkaan keitossa rakenteen lopputulos ei ole niin tärkeä, jos kesäkurpitsakeitto soseutetaan.
Se ovat loistava vihannes kasvattaa kotipuutarhassa. Niitä voidaan kasvattaa kesä- tai talvikurpitsana, ja molemmat maistuvat hyvältä oikein kypsennettynä. Se on todella terveellinen kasvis sisällytettäväksi ruokavalioon. Se sisältää runsaasti kuitua ja siinä on vähän natriumia, mikä tekee siitä täydellisen niille, jotka yrittävät vähentää suolan saantia. Siinä on myös erittäin vähän kaloreita eikä sisällä kolesterolia.
Pitääkö kesäkurpitsa kuoria ennen ruoanlaittoa?
Jos etsit parasta vastausta, jolla tarkoitan hyödyllisintä ja vähiten vaivalloista, niin voin sanoa, että se riippuu. Sitä ei tarvitse kuoria ennen ruoanlaittoa, mutta saatat haluta. Kaikki riippuu siitä, mitä valmistat ja miten. Esimerkiksi täytetyt kesäkurpitsat eivät vaadi kuorimista.
Useimmat kokit eivät vaivaudu kuorimaan kesäkurpitsaa ennen käyttöä resepteissä. Sen kuoriminen tuntuu ajanhukkaamiselta, koska ajattelemme yleensä vihanneksia keskenään vaihdettavissa olevina. Ne eivät ole. Joillakin vihanneksilla on rakenne tai maku, joka tekee niistä ehdottoman välttämättömiä tietyssä ruoassa. Perunaquiche ei olisi quiche ilman perunoita; samoin ranskalainen sipulikeitto vaatii sipulia. Kesäkurpitsan kuoriminen on yksi tylsimmistä keittiötehtävistä, ja se on myös yksi kiistanalaisimmista. Jotkut kokit vaativat kesäkurpitsan kuorimista ennen ruoanlaittoa, kun taas toiset sanovat, että kesäkurpitsan kuori lisää makua ruokaan, joten se kannattaa jättää kuorimatta. Itse jätän aina kuoren, sillä se on syötävä, enkä heitä ruokaa hukkaan.
Samettinen kesäkurpitsakeitto valmistus
Ensin viipaloi tai pilko kesäkurpitsa (pilkottujen palojen ulkonäöllä ei ole väliä, koska tämä helppo kesäkurpitsakeitto soseutetaan). Kuullota sitten oliiviöljyssä viipaleet tai palat kuutioidun sipulin ja valkosipulin kanssa. Myös mausteet voidaan lisätä. Anna kaiken paistua noin kymmenen minuuttia. Seuraavaksi joukkoon lisätään kasvisliemikuutio tai kanaliemikuutio ja vesi. Nyt keiton annetaan kiehua noin 8 minuuttia. Seoksessa ei ole mitään kovia vihanneksia kuten perunaa ja porkkanaa, joten samettinen kesäkurpitsakeitto ei vaadi pitkää keittoaikaa.
Nyt kun seos on kiehunut pehmeäksi, kaadetaan se tehosekoittimeen, jossa se soseutetaan tasaiseksi seokseksi. Tämän jälkeen sosekesäkurpitsakeitto kaadetaan takaisin kattilaan, jolloin lisätään kerma, parmesaani-juusto ja tuoretta persiljaa.
Paras kesäkurpitsakeitto on herkullinen tapa käsitellä kesäkurpitsaa. Blenderi tekee valmistuksesta entistä helpomman ja koostumuskin jää todella samettiseksi.
Miksi kesäkurpitsakeitto resepti on terveellinen?
Kesäkurpitsakeiton terveyshyötyjä on lukuisia. Niihin kuuluvat esimerkiksi:
- Alempi kolesterolitaso: Kesäkurpitsa sisältää runsaasti liukoista kuitua, joka auttaa alentamaan LDL-kolesterolia (huono) ja nostamaan HDL-kolesterolia (hyvä). Liukoinen kuitu hidastaa myös sokerin imeytymistä verenkiertoon ja auttaa siten säätelemään verensokeritasoja.
- Parantunut ruoansulatus: Sen korkea vesipitoisuus tekee siitä erittäin tehokkaan ulosteiden pehmentämisessä, helpottaen niiden kulkeutumista ja ehkäisevät ummetusta. Sillä on myös lievä laksatiivinen vaikutus. Kesäkurpitsa sisältää useita ruoansulatusentsyymejä, jotka auttavat proteiinien, hiilihydraattien ja rasvojen sulatusta.
Kesäkurpitsakeitto on hyvä A- ja C-vitamiinin lähde. A-vitamiini on erittäin tärkeä silmien ja immuunijärjestelmän terveydelle, kun taas C-vitamiinilla on tärkeä rooli kollageenin muodostuksessa. Kollageeni on uskomattoman tärkeä kudosten korjaamisessa, joten se on hyödyllistä, jos haluat ihosi pysyvän joustavana ikääntyessäsi.
Mitä tulee antioksidantteihin, ne auttavat pitämään solut terveinä poistamalla niitä vahingoittavat vapaat radikaalit. Kesäkurpitsassa on kohtuullinen määrä antioksidantteja, jotka voivat auttaa estämään syöpää ja alentamaan kehon kolesterolitasoa. Tällöin paras kesäkurpitsa on terveyden kannalta todella hyödyllinen ruoka. Siinä on myös vähän rautaa, mikä edistää verenkiertoa ja verenkiertoa. Lisäksi se voi auttaa estämään anemiaa antamalla kehollesi enemmän punasoluja, jotta happi voidaan jakaa kehossasi tehokkaammin. Niin monia hyviä syitä, miksi paras kesäkurpitsakeitto on tänään illalliseni!
Paras Kesäkurpitsakeitto ohje
4 annosta
Ainekset
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- Ripaus suolaa
- Ripaus pippuria
- Kourallinen tuoretta basilikaa
- Kourallinen tuoretta persiljaa
- 4 kesäkurpitsaa
- 1 kanaliemikuutio
- 1 dl kermaa
- 60 g parmesaania
Valmistus
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa.
- Lisää kattilaan valkosipulinkynnet, viipaloitu kesäkurpitsa, tuore basilika, pippuri ja suola. Paista 10 minuuttia.
- Lisaa joukkoon kanaliemikuutio ja noin 750 ml vettä.
- Anna seoksen hautua 6-8 minuuttia.
- Kaada seos tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja anna seoksen sekoittua tasaiseksi.
- Kaada seos uudelleen kattilaan, johon lisää nyt kerma, raastettu parmesaani ja tuore persilja.
- Kiehauta seos ja samettinen kesäkurpitsakeitto on valmis tarjoiltavaksi.
Kommentoi