Perheemme Perinteinen Coleslaw Kaalisalaatti On Täydellinen Lisuke
Coleslaw salaatti tai slaw on porkkanasta ja kaalista valmistettu salaatti, joka yksinkertaisuudellaan sopii jokaiseen ruokaan lisukkeeksi.
Eri maista riippumatta, yleensä perinteinen kaalisalaatti resepti pysyy samana.
Kastike valmistetaan vinaigrettesta tai majoneesista, mutta coleslaw ilman majoneesia on myös suosittu, sillä se on vegaaninen, ja monesti terveellisempi vaihtoehto. Kuitenkin pääraaka-aine on kaali.
Helppo kaalisalaatti sopii hyvin liharuokien kanssa nautittavaksi, etenkin grilliruokien kanssa. Jos teet kotona gourmet burgeria, voin taata, että coleslaw on se puuttuva lisäys, jota burgerisi tarvitsee. Kaalisalaatti pizzeriassa on myös tuttu, joten vain taivas on rajani, mihin tämä salaatti sopii. Voileivät ja hot dogit on helppo nostaa uudelle tasolle kermaisen coleslawin avulla.
Kermaisempi versio sisältää enemmän kastiketta, jolloin sitä on helpompi levittää. Itse pidän kuivemmasta, koska paras coleslaw resepti on terveellisempi ilman suurta määrää majoneesia.
Coleslaw kastikkeen voi valmistaa kolme päivää ennen salaatin tekoa, jolloin maut marinoituvat toisiinsa kunnolla. Jos tähän ei ole aikaa, voit valmistaa kastikkeen tuntia aiemmin tai sitten sekoittaa kastikeainekset suoraan silpottujen kaalien ja porkkanoiden sekaan. Itse kaalisalaatti säilyy jääkaapissa noin 2 päivää.
Coleslaw resepti on helppo ja nopea. Jotkut saattavat lisätä myös punakaalia tuomaan lisää väriä salaattiin, mutta se ei ole pakollinen.
Mikä on coleslaw?
Coleslaw on kaalista valmistettu salaatti. Sitä syödään usein lihan, kuten kinkun tai sianlihan, kanssa. Sen voi syödä kylmänä tai kuumana. Tätä salaattia syödään enimmäkseen kesällä, mutta sen voi syödä mihin aikaan vuodesta tahansa. Talvisin salaatteja syödään yhtälailla, jos itse on tottunut syömään niitä
Se löydettiin tuhansia vuosia sitten, ja sen resepti on muuttunut hyvin vähän sen jälkeen. Tämä salaatti tarjoillaan yleensä juhlissa, lomilla ja perhejuhlissa. Etenkin grillijuhlissa.
Tämä kaalisalaatti on hyväksi sinulle, koska siinä on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten A, C, K ja B6-vitamiineja.
Sen reseptejä on monia, ja jotkut ihmiset haluavat lisätä siihen myös muita vihanneksia. Itse olen laittanut retiisiä sekaan, vaikka sen makua ei siinä paljon huomaakaan.
Kaalisalaatti voidaan ostaa valmiina kaupasta tai valmistaa kotona alusta alkaen sekoittamalla kaali, porkkana, majoneesi ja sokeri sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Helppoa, eikö?
Kaalisalaatti tunnetaan myös nimityksellä slaw, joka on salaatti, joka on valmistettu silputusta kaalista. Se tarjoillaan usein grillin, paistetun kanan, hampurilaisten ja hot dogien kanssa. Koska se tarjoillaan kylmänä ja sisältää yleensä majoneesia, se on virkistävää vaihtelua hot dog -sämpylöistä tai leivästä. Emme kuitenkaan jätä hodariamme syömättä ilman sämpylää vain siksi, että siinä on salaatti vieressä. Kaikkia makuja on ihana saada.
Kaalisalaattia tarjoillaan joskus myös voileivän täytteenä salaatin sijaan. Voit ostaa sitä valmiiksi pakkauksissa tai purkeissa ruokakaupasta – Sen helppo saatavuus lähikaupassa on tarpeellista, kun haluat nopean aterian, mutta sinulla ei ole aikaa kokata.
Coleslaw ei sovellu vain piknikille ja grillaamiseen. Se on myös herkullista kylmänä illallisen kanssa mihin aikaan vuodesta tahansa. Coleslaw sopii hyvin grillatun lihan, kuten kanan tai pihvin, kanssa. Se voi tehdä tavallisesta lihaa ja perunoita sisältävästä illallisesta jotain erityistä.
Eli jos jotain tästä nappasit, niin ehdottomasti sen, että seuraavissa grillijuhlissa tarjoilet varmasti kaalisalaattia.
Onko coleslaw-salaatti terveellinen?
Joidenkin ihmisten mukaan se ei ole terveellistä. Sanotaan, että se sisältää liikaa suolaa ja rasvaa, joten jos haluat syödä terveellisesti, sinun tulee välttää tätä kaalisalaattia. Tämä pätee moniin kaupan salaatteihin, sillä itsetehty coleslaw on hyvin terveellinen, koska aineksien määrään voi itse vaikuttaa.
Vaikka tämän kaalisalaatin resepti on suuremmaksi osaksi samanlainen kaikkialla, on kuitenkin erilaisia versioita, jotka eroavat toisistaan, mutta silti luokitellaan samaksi salaatiksi. Tunnistat sen kyllä aina. Jos reseptissä ei vaadita öljyä, pekonia tai majoneesia, silloin se on terveellinen coleslaw kaalisalaatti.
Toinen asia, joka tekee siitä epäterveellisen, on se, että se saattaa olla liian mausteinen joillekin ihmisille. Monesti vain suola, sillä yleisesti esimerkiksi tuliset mausteet ovat hyväksi kehollesi, jos vain siedät niiden tulisuutta. Mutta tämä ongelma voidaan ratkaista lisäämällä kurkkuja ja porkkanoita, jotka ovat terveellisiä ja joilla on vatsaa rauhoittava vaikutus.
Lisäksi kaalisalaattia syödään monissa maissa, mukaan lukien Belgiassa ja Saksassa, joissa ihmiset elävät pidempään kuin Yhdysvalloissa tai Ranskassa. Näissä maissa syödään myös paljon hapankaalia, joka on erittäin suolaista, mutta myös täynnä probioottisia bakteereja, jotka auttavat kehoasi sulattamaan ruokaa. Ja näissä maissa he eivät syö pikaruokaa niin usein kuin esimerkiksi amerikkalaiset ja englantilaiset, joten ehkä meidän ei pitäisi arvioida heidän ruokavaliotaan vain näiden ruokailutottumusten perusteella.
Salaatin rasva- ja suolapitoisuuden osalta sinun tarvitsee vain päästä eroon pekonista, jota harvoin Suomessa laitetaan, ja lisätä muita kasviksia tai hedelmiä, kuten omenaa tai retiisiä.
Coleslaw on amerikkalainen keksintö ja sen nimi on johdettu hollannin sanasta “koolsla”, joka tarkoittaa kaalisalaattia. Se keksittiin 1700-luvun alussa ja siitä on tullut erittäin suosittu ruokalaji maailmanlaajuisesti.
Monet ihmiset rakastavat sen syömistä, jos olet yksi heistä ja haluat syödä terveellisempää ruokaa, alla oleva resepti on juuri sinulle! Toivottavasti pidät siitä yhtä paljon kuin minä. Tämä resepti on maistunut kaikille, joille olen sitä valmistanut, sillä se on niin kevyt ja maukas verrattuna kaupan kermaisiin kaalisalaatteihin, jotka ovat paljon suolaisempia.
Paras Coleslaw ohje
Ainekset
- ½ kaalia
- 2-3 porkkanaa
- 150-200 g majoneesia
- 1 tl Sriracha-kastiketta
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ¼ sitruunaa
- Ripaus suolaa
- ½ tl pippuria
- 1 tl Dijon sinappia
Valmistus
- Sekoita nesteet ja mausteet kastikkeeksi. Laita jääkaappiin.
- Silppua kaali ja porkkana, jonka jälkeen sekoita marinoitu kastike sekaan.
Kommentoi