Paras Porkkanakakku, joka Yllätti Minut Täysin
Aikoinaan olin varma, että paras porkkanakakku sisälsi jotain outoa. Se ei kuulosta oikealta eikä todellakaan himottavan herkulliselta. Ennen kuin sitä on maistanut.
Pidän todella paljon porkkanan mausta. Se on ihanan raikas ja makea samaan aikaan. Se on hyvin terveellinen ja sisältää paljon A-vitamiinia, jota tarvitsemme. Syön sitä päivittäin ja usein käytänkin sitä salaateissa tai lämpimässä ruoassa, kuten kalakeitossa tai leipomisen yhteydessä, jossa valmistuu paras porkkanakakku.
Kun puhutaan porkkanasta ja sen yhdistämisestä kakkuun, porkkanakakku maku on jotain aivan muuta, mitä olisit koskaan voinut kuvitella. Paras porkkanakakku on oikeasti kuten kaikki muutkin kakut, ehkä jopa parempikin. Maailman paras porkkanakakku yllättää oikeastaan kaikki sen ensisyöjät, jolloin sitä janoaa lisää ja aina tulee syötyä pala jos toinenkin, jos sitä on tarjolla. Ei sitä vain uskoisi, jos ei itse maista.
Miksi porkkanakakku on suosittu?
Carrot cake eli porkkanakakku on suosittu niin monenkin herkkusuun keskuudessa, kuten esimerkiksi minun. Vaikka kakkuun kuuluu pääraaka-aineena porkkana, voi se olla joskus hämmentävää varsinkin silloin, kun sitä ei ole koskaan maistanut, kakkua siis. Onko outoa sanoa, että oikeastaan jopa rakastan sen makua, koska maailman paras porkkanakakku on vain niin ainutlaatuisen hyvää.
Porkkanakakku vain on erilainen kakku, kuin muut perinteiset leivokset. Se on kostea, tiheä ja makea, ja siinä on aavistus kanelia. Kuten useimmat kakut, porkkanakakku ei ole terveellisin asia, jota voi syödä, mutta se ei ole myöskään huonoin. Nykyään on todella suosittu terveellinen porkkanakakku, jonka valmistus ei eroa kovinkaan paljon perinteisestä ohjeesta.
Porkkanakakun Terveellisyys
Porkkanat antavat tälle kakulle lisäpottia vitamiineista, kivennäisaineista ja kuiduista, joita et saisi, jos söisit vain tavallista kakkua. Se auttaa myös makeuttamaan kakkua, joten sen sijaan, että käytät paljon sokeria, voit käyttää vain porkkanoita, koska se on tunnetusti makean makuinen vihannes. Tällöin terveellinen porkkanakakku on ei vain ole herkullinen, mutta myös helpommin nautittava ilman huonoa omatuntoa (vaikkei sitä saisi muutenkaan tulla kakun syönnistä).
Monet käyttävät taikinassa myös rusinoita, jotka antavat myös lisää makeutta. Näin ollen sokeria ei tarvitse laittaa ollenkaan, jos haluaa, että lopputulos on sokeriton porkkanakakku. Tällöin kakku sisältää vain hedelmäsokeria, jolloin se on terveellinen porkkanakakku verrattuna perinteiseen reseptiin. Muista kuitenkin ottaa huomioon, että sokeri antaa kakulle kostean koostumuksen, jolloin haluat lisätä jonkin verran sokeria kuitenkin. Jos olet sokerittomalla kuurilla, ei sitä tarvitse laittaa. Jos valmistat kakun vain omaan käyttöön ja haluat nauttia terveellisestä porkkanakakusta, voit jättää sokerin pois ja lisätä öljyäkin vain minimaalisesti. Pääasia on, että itse nautit.
Saksanpähkinät eivät ole vain terveellisiä, mutta myös lisäävät kakulle rouskuvaa koostumusta, joka tekee siitä entistä herkullisemman.
Yleisestikin maailman paras porkkanakakku on todella helppo valmistaa, eikä vaadi sen kummempaa rakettitiedettä. Myös se, että se valmistetaan runsaasta määrästä porkkanaa, vetää puoleensa terveellisen elämäntavan harjoittajia, vaikka se sisältääkin monesti paljon rasvaa. Mitä vähemmän rasvaa lisää taikinaan, sen terveellisempi kakku on. Silloin täytyy kuitenkin muistaa, ettei kakku ole tällöin niin kostea kuin se muuten olisi. Porkkanakakku resepti sisältää usein saksanpähkinää, joka on runsaan raudan ja magnesiumin lähde. Jo sen lisääminen kakkuun tekee siitä terveellisemmän ja proteiinipitoisemman.
Porkkanakakku täyte
Tässä porkkanaisessa kakussa on paljon porkkanaa ja lisäksi herkullista kanelia mausteena. Kaneli on hyvin aliarvostettu kulttuurissamme (jos korvapuusteja ei lasketa), mutta monissa muissa kulttuureissa kaneli on iso asia.
Porkkanakakku sopii mainiosti tähän vuodenaikaan, jolloin ulkona on vielä kylmä, mutta ilmassa alkaa tuntua kevättä. Voit syödä sen ja kuvitella rentoutuvasi nurmikolla jossain, vaikka olisit oikeasti jumissa töissä.
Nyt kun olemme saaneet veden kielelle kakun sisällöstä, en voi olla kertomatta sen kuorrutteesta. Ilman sitä en tiedä, mikä olisi tämän kakun tarkoitus. Se tarvitsee vielä päälleen täydellisen täytteen, ja sitä se myös saa!
Tuorejuustokuorrutus on ylivoimaisesti yleisin porkkanakakkujen täyte. Se maistuu niin hyvälle, ettei sanotuksi saa! Sen kermaisuus sointuu täydellisesti porkkanan makuisen kakun kanssa, jolloin lopputulos on niin makoisa kakku, että siitä on vaikea olla unelmoimatta. Siksi sitä kannattaakin tehdä, jottei se jäisi vain unelmaksi.
Tuorejuustotäyte sisältää myös voita ja sokeria. Silloin se on täyteläisempi ja maistuvampi, kermatäytettä muistuttava, mutta silti erilainen. Lisään tähän kuorrutteeseen vaniljasokeriakin, vaikka sitä ei ole pakko laittaa. Minusta se antaa lisää makua ja pidän muutenkin vaniljan mausta leivonnaisissa. Se antaa lisäpotkua, juuri sellaista, joka nostaa maut vielä uudelle, mutta tutulle tasolle. Hieman paremmalle. Aina voi kokea ilman ja kanssa, ja lopulta näin saakin tietää, mistä itse pitää parhaiten.
Tuorejuustokuorrutuksessa voi käyttää sokerin sijasta hunajaa. Sen maku on silloin mehevämpi ja luonnollisempi. Minä pidän kummastakin, mutta kallistun hieman enemmän hunajan puoleen, koska se on terveellisempi eikä ole maultaan niin makea kuin sokeri.
Täydellinen porkkanakakku syntyy kakun ja kuorrutteen yhdistelmästä.
Helppo Porkkanakakku Ohje
26 cm vuoka | 8 annosta
Ainekset
- 200 ml ruokaöljyä
- 200 g jauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 200 sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl muskottipähkinää
- 250 g raastettua porkkanaa
- 80 g saksanpähkinöitä
Kuorrute
- 200 g tuorejuustoa
- 120 g sokeria
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 tl vaniljasokeria
VALMISTUS
- Sekoita öljy, kananmunat ja sokeri yhteen ja erillisessä kulhossa kuivat aineet.
- Lisää lopuksi molemmat yhteen ja laita sekaan porkkanaraaste ja saksanpähkinät.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160 asteessa 25-30 minuuttia.
- Kuorrutusta varten vatkaa sokeri ja voi ensin kuohkeaksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja jatka vatkaamista kunnes kuorrute on tasainen. Levitä kakun päälle, kun se on hieman jäähtynyt. Koristele halutessasi saksanpähkinöillä ja porkkanoilla.
Vinkki: Porkkanakakku pellillinen onnistuu myös vaivattomasti, jolloin kakusta pystyy leikkaamaan neliönmalliset palat tarjoilua varten.
Kommentoi