Taivaalliset Suklaahippukeksit, joita Olen Tehnyt jo 5 Kertaa
Minä unelmoin pitkään suklaakekseistä, jotka ovat täyteläiset ja ihanan pehmeitä sisältä. Sellaisista American Cookies tyylisistä. No, sellaisia minä sainkin, amerikkalaiset suklaahippukeksit.
Oletko sinäkin halunnut löytää suklaakeksi reseptin, jolla näitä saa tehtyä? Onneksi sinun ei tarvitse enää etsiä.
Olin kyllästynyt kaupan keksivalikoimaan.
Nykyään syön keksejä todella harvoin. Jos ostan kaupan keksejä, maistan vain liiallisen sokerin ja prosessoidun maun. Tästä syystä halusin itse valmistaa herkullisia suklaakeksejä, jotka oikeasti ovat sellaisia täydellisiä, paksuja. Tiedät kyllä, sellaiset amerikkalaiset suklaahippukeksit.
Kun valmistin nämä amerikkalaiset keksit, kaikista eniten aikaa vei ehkä aineksien mittaus. Kuulostaa oudolta, mutta kun mittasin ainekset valmiiksi, sen jälkeen kaikki sujui todella vaivattomasti.
Ai niin.
Pallojen asettelu pellille ja paistuminen vei oman aikansa. Mutta se ei ollut vaivalloista. Ei ollenkaan.
Kun keksit tulivat uunista, en malttanut odottaa! Nappasin heti yhden, ja se oli paras suklaahippukeksi, jota olin koskaan maistanut! Wow!
Yksi suklaahippukeksi on täyttävä, sillä se on paksumpi kuin yleensä. Söin niitä yhden illan aikana varmaan viisi! Huhhuh! Ja ei edes kaduttanut!
Yksi vinkki on kuitenkin tärkeä muistaa! Kun olet saanut taikinan valmiiksi, laita se pakastimeen hetkeksi. Samalla kun yksi pellillinen on jo uunissa, laita taikina taas pakastimeen sen ajaksi, kun paistat seuraavan satsin.
Kokeilin yhden pellillisen keksejä, joiden taikina ei ollut pakkasessa, ja lopputuloksena olivat lässähtäneet keksit.
Mikä saa taivaalliset suklaahippukeksit tahmeaksi?
Jos minun pitäisi sanoa paras piirre, jonka nämä suklaahippukeksit tarjoavat, niin se on ehdottomasti niiden tahmainen koostumus. Kun haukkaat ensimmäisen palan lämpimästä keksistä, joka on juuri tullut uunista tunnet, kuinka pala irtoaa keksistä hitaasti ja tahmeasti, avaten kaikki suklaahiput kiiltävän juokseviksi.
Kaipaamme tahmaista ja suussasulavaa suklaan tekstuuria monissa muissakin leivoksissa, kuten suklaabrownissa. Se on aina parempaa, kuin kuiva leivos, jossa ei ole minkäänlaista kosteaa elementtiä. Harvoin kukaan sellaista haluaa. En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan esimerkiksi, että niin tekisi nyt mieli jotain todella kuivaa kakkua. Heh, itseänikin alkaa jo naurattamaan, koska se kuulostaa aika uskomattomalta. Ei sellaista onneksi tarvitsekaan uskoa. Onneksi pehmeät suklaahippukeksit ovat tarpeeksi tahmeat.
Kun kyseessä on parhaat suklaahippukeksit, jotka ovat kosteat sisältä ja päältä rapeat, emme voi sanoa ei. Sellainen koostumus vain tehoaa meihin todella hyvin ja saamme siitä tunnetta, jota emme voi vastustaa. Se on ikään kuin pieni kiusaus, jota janoamme silloin tällöin. Voin kertoa, että kerran kun olet valmistanut näitä, et halua palata kaupan tarjoamiin suklaakekseihin. Kyllä, niihin paksuihin, joita pidit herkullisina ennen tätä päivää.
Mistä sitten tahmainen koostumus oikein tulee? Pitääkö taikinaan laittaa jotain erilaista, mitä täytyy mennä erikseen etsimään isommasta kaupasta? Loppuuko suklaakeksien valmistus sen haasteellisuuden takia ennen kuin se on edes alkanut? Ei ja ei. Sinun ei tarvitse murehtia mistään tuollaisesta, kun valmistat amerikkalaiset keksit kotona.
Suklaahippukeksien tahmeus syntyy sokerista. Sokerilla on vaikutus muodostua siirappiseksi, kun se sulaa, eli koostumus muuttuu venyväksi. Mitä vähemmän sokeria on, sitä vähemmän tahmaisuutta kekseissä on. Siksi sokeria on oltava kuitenkin jonkun verran, vaikka sitä onkin vähennetty. Jos taas kekseissä on liikaa sokeria, pehmeät suklaahippukeksit muuttuvat helposti rikkoutuviksi, joita ei ole ollenkaan mukava syödä. Ensinnäkin, niiden koostumus on ihan metsään mennyt, ja toiseksi, ne ovat liian makeita. Niin makeita, että jokaisella puraisulla mietit vain liiallista sokerimäärää. Mikä nautinto se sellainen on?
Ohjettani on inspiroinut Tessa Arias, jonka reseptistä olen tehnyt oman version pienemmällä sokerimäärällä, mutta kuitenkin tarpeeksi, jotta suklaahippukeksit olisivat houkuttelevan makeat ja taivaallisen tahmeat.
Omaan makuuni sokeria oli hiukan liikaa, joten sain reseptin onneksi muunneltua juuri sellaiseksi kuin halusinkin – vähemmän sokeria ja tahmea koostumus. Kaiken lisäksi ne ovat uskomattoman paksuja. Sellaisia oikein meheviä.
Ne, joiden taikinaa olin hetken pakastanut, olivat mukavan pullottavia.
Muita keksin koostumukseen vaikuttajia
Mietit varmaan, että onko sokeri ainoa tapa saada kekseihin tahmeutta. Täydellinen suklaahippukeksit ohje sisältää muitakin saloja, jotka kiinnostavat varmasti.
Yksi toinen uhkarohkea tapa muuttaa suklaakeksien koostumusta on lisätä yksi munan keltuainen. Ei valkuaista, koska se ei anna haluttua vetelää koostumusta. Valkuaisilla on muita tehtäviä muissa leivonnaisissa, kuten marengissa. Sitä ei nyt tarvita.
En kuitenkaan lähtisi liian all in meiningillä lisäämään keltuaisia, koska jos innostut laittamaan niitä liikaa lisää taikinaan, siitä saattaa helposti tulla liian kanamunainen ja kakkumainen. Haluamme kuitenkin tahmeita keksejä ja vain ja ainoastaan niitä.
Myös jauhojen määrä ja paistoaika vaikuttavat koostumukseen. Tämän saatoit jo arvatakin.
Mitä enemmän lipsut ohjeesta ja lisäät jauhoja, keksit voivat helposti olla kuivia, kuin kuivaa pullaa. Ei mitää kuohkeutta eikä pehmeyttä.
Paistoaika on yksi haasteellinen tekijä. Kaikki uunit toimivat eri tavalla. Vaikka ne olisivat kuinka hyviä, niiden lämmöt ja paistotekniikat vaihtelevat aina. Minulla kosteat suklaahippukeksit olivat onnistuneet 13 minuutissa. Kaikki yli sen olisi ollut liikaa. Silloin niistä jää täydellisen rapeat ja tahmaiset.
Hemmottele itseäsi ja maista keksejä lämpiminä!
Paksut Suklaahippukeksit ohje
25 keksiä
Ainekset
- 370 g jauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 220 g voita
- 80 g sokeria
- 240 g fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
- 2 kananmunaa
- 300 g suklaahippuja
VALMISTUS
- Laita uuni 175 asteeseen.
- Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda ja suola.
- Vatkaa erillisessä kulhossa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja vatkaa muutama minuutti.
- Lisää samaan seokseen vaniljasokeri ja huoneenlämpöiset kananmunat.
- Sekoita nyt jauhoseos osissa joukkoon.
- Lisää suklaahiput ja sekoita.
- Laita taikina jääkaappiin 24 tunniksi tai 30 min pakastimeen.
- Tee taikinasta noin kolmen ruokalusikallisen mittaiset pallot pellille ja laita uuniin paistumaan 12-15 minuuttia (minulla 13 minuuttia oli täydellinen aika, rapeita päältä ja sisältä pehmeät).
Voit säilyttää suljetussa purkissa 5 päivää.
Kommentoi