Sisältä Tahmainen ja Päältä Rapea Suklaa Brownie on Syystäkin Suosikkini
Olen tehnyt lukuisia brownieita, mutta nöyrästi sanon, että monesti epäonnistunut.
Nyt jaan kanssasi SEN suklaabrownie reseptin, joka on täyteläisen suklainen, päältä rapea ja sisältä tahmainen.
Muistan, kun kerran tein niitä, sen koostumus oli oikeastaan enemmän kakkumainen kuin brownie.
Maut ovat aina olleet kohdillaan, sillä lisään vähemmän sokeria ja enemmän suklaata, sillä en pidä liian makeasta leivonnaisesta. Pidän rikkaan suklaisesta mausta, mikä tekee jokaisesta suupalasta nautinnollisen. Haluan tuntea suklaan kumpuavan joka puraisulla!
Liian makea ei ole mielestäni hyvä, sillä pidän makeasta kohtuudella, mutta sokeria pitää olla tarpeeksi, jotta brownie saa sille ominaisen gooye koostumuksen, jota ajamme takaa.
Emme halua kakkua, jos olemme suunnitelleet syövämme brownieta, olenko oikeassa?
Haluamme leivoksen, mikä sulaa jo ennen suutamme, eli ensi-suussasulava brownie, jos niin voi edes sanoa. Ymmärrät kuitenkin ajatuksen.
Kuiva brownie ei muutenkaan ole miellyttävä. Ainoastaan kekseissä, koska ne ovat tarkoituksella kuivia.
Paras vuoka brownie-valmistuksessa
Minusta parhaiten brownien tekemiseksi sopivat neliönmuotoiset tai suorakulmaiset vuoat. Niistä saa helposti leikattua perinteisiä kuution muotoisia paloja.
Monesti leipomisen aikana saattaa huomata, ettei kotona olekaan samankokoista vuokaa, mitä resepteissä mainitaan. Jopa näitä tehdessä on hyvä huomioida, jos reseptin vuoka on isompi kuin sinulla, tulee leivoksesta korkeampi, jolloin paistoaika on pidempi.
Jos sinulla on isompi vuoka kuin mitä brownie ohje kertoo, taikina levittyy laajemmalle alueelle, jonka vuoksi brownie on matalampi. Tällöin huomioi lyhyempi paistoaika, jolloin varmistat kostean brownien.
Eri brownievuoka materiaaleja:
- Silikonivuoka
- Metallivuoka
- Lasivuoka
- Hiiliteräsvuoka
- Teräsvuoka
- Alumiinivuoka
- Keramiikkavuoka
Suosittelen eniten lasi-, silikoni- ja keramiikkavuokaa, koska vaikka teräsvuoat olisivat tarttumattomia, alkavat ne ajan saatossa rappeutua esimerkiksi veitsen jäljistä.
Yleensä brownievuoka on kooltaan 23×23 cm, mutta voi olla myös 18×18 tai 20×20.
Minä käytän kokoa 18x18cm, koska sillä saa sopivan kokoiset palat (9 kpl). Voit vain kuvitella, miten keskimmäisestä palasta taistellaan.
Muista, jos sinulla on isompi vuoka, kuin 18cm, joudut ehkä tekemään ⅓ enemmän taikinaa, koska reseptin taikina voi olla ohut leivos, jolloin siitä tulisi liian ohut.
Onneksi kuvat kertovat hyvin niiden todellisen paksuuden.
Onko brownie terveellinen?
Ne ovat tahmaisia, kakkumaisia ja herkullisia. Mutta ovatko ne terveellisiä?
Ei ole mikään salaisuus, että se on suklainen leivonnainen, joka ei ole edes verrattavissa hedelmien ja kasviksien kanssa. Osoittautuu, että näissä leivoksissa on paljon enemmän tekemistä kuin uskotkaan. Tässä on brownien terveyshyödyt.
Ne voi vähentää stressiä.
Tohtori Susan Albersin, Eat Q: Unlock the Weight-Loss Power of Emotional Intelligence -kirjan kirjoittajan mukaan, kun syömme näitä suklaaleivoksia, kehomme vapauttaa hyvän olon kemiallista serotoniinia. Tämä auttaa meitä tuntemaan olomme rauhalliseksi ja onnelliseksi ja vähentää todennäköisyyttä syödä liikaa.
Brownien ystävät saattavat tarvita vähemmän lääkkeitä.
Sama kaakao, joka tekee leivoksesta herkullisia, sisältää myös flavanoleiksi kutsuttuja antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta ja tulehduksilta. Äskettäin Journal of Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kaakaon sisältämät flavanolit auttoivat tyypin 2 diabetesta sairastavia ihmisiä säätelemään insuliinitasoaan paremmin ja vähentämään riippuvuuttaan lääkkeistä.
Ne ovat jo sellaisenaan ihana herkku. Mutta ovatko ne terveellisiä?
Vastaus on kyllä ja ei. Ne voivat olla terveellisiä, mutta se riippuu käytetyistä ainesosista. Luonnollisessa muodossaan ne eivät ole varsinaisesti terveysruokaa. Tyypillinen resepti vaatii hurjasti sokeria, munia, voita ja jauhoja. Tämä tekee niistä runsaasti kaloreita ja rasvaa sisältäviä leivoksia. Ne ovat yleensä myös pitkälle jalostettuja ruokia, joihin on lisätty paljon ainesosia, jos niitä ostaa kaupasta.
Se ei kuitenkaan tarkoita, että niiden pitäisi pysyä sellaisina! Muutamalla yksinkertaisella muutoksella voit tehdä niistä paljon terveellisempiä. Tarvitaan vain vähän luovuutta ja muutamia terveellisempiä ainesosien vaihtoja. Voit myös valmistaa kotitekoisia brownieta alusta alkaen terveellisemmillä ainesosilla saadaksesi vieläkin suuremman ravitsemuslisäyksen.
Miksi me rakastamme brownieta?
Nämä suklaaleivokset ovat klassikkoja. Ne ovat uskomattoman helppoja valmistaa, eivätkä ne tarvitse mitään vierelleen – ne maistuvat hämmästyttävältä yksinään.
Ne sopivat täydellisesti jaettavaksi ystävien kanssa tee- tai kahvikupin ääressä tai mukaan piknikille, juhliin tai grillaukseen. Ne sopivat erinomaisesti myös kotona nautittavaksi pitkän päivän päätteeksi (kukaan ei tuomitse) – voit tehdä niistä hieman tavallista pienempiä, jotta ne eivät ole liian raskaita!
Ne ovat yksi maailman suosituimmista kakuista, mikä tuskin on yllättävää, kun otetaan huomioon, kuinka herkullisia ne ovat. Emme voi ajatella muita kakkuja, jotka maistuvat aivan samalta.
Jotkut ihmiset rakastavat näitä suklaaherkkuja niin paljon, että he keksivät kaikenlaisia yhdistelmiä ja makuja. Voit esimerkiksi lisätä suklaalastuja tai pähkinöitä, sekoittaa hedelmiä, kuten kirsikoita tai mansikoita, pyöritellä erivärisiä taikinoita yhteen luodaksesi upeita kuvioita – lista jatkuu!
On olemassa monia erilaisia tapoja tehdä näitä leivoksia. On olemassa reseptejä tahmeisiin leivoksiin ja brownie ohjeita, joissa käytetään sulatettua suklaata ja reseptejä, joissa käytetään kaakaojauhetta, sekä sellaisia, joissa on kaikenlaisia lisäaineksia (pähkinät, suklaalastut, maapähkinävoilastut jne.).
Brownie tuo ihanan suklaisen tuoksun kotiisi, kun se tulee suoraan uunista.
Täyteläinen Suklaa Brownie Ohje
18×18 cm vuoka | 9 annosta
Ainekset
- 120 g voita
- 120 g tummaa suklaata
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 ½ tl vaniljauutetta
- 2 ¼ dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 50 g saksanpähkinöitä (valinnainen)
- 30 g valkosuklaapaloja tai maitosuklaapaloja
VALMISTUS
- Voitele tai laita leivinpaperi vuokaan.
- Sulata voi ja suklaa yhdessä vesihauteessa sekoittaen.
- Kun suklaaseos on vähän jäähtynyt, lisää joukkoon sokeri ja vaniljauute. Sekoita.
- Lisää kananmunat ja sekoita.
- Lisää jauhot ja kaakaojauhe siivilöiden.
- Paloittele pähkinät ja suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
- Paista 180 asteessa 25-26 minuuttia.
Lue seuraavaksi suklaahippukeksit.
Kommentoi