Tallinnan parhaat ravintolat, joista inspiroitua
Viron matka voi helposti muuttua ylelliseksi makumatkaksi, kun päätät käydä läpi Tallinnan parhaat ravintolat.
Viron ruokakulttuuri on saanut paljon vaikutteita naapurimaista, mikä heijastuu Tallinnan ravintoloissa perinteisessä ja innovatiivisessa muodossa. Ravintoloita on monipuolisesti, ja siksi onkin tärkeää ja aikaa säästävää tietää, mitkä Tallinnan ravintolat ovat vierailun arvoisia ja miksi.
Tallinnan parhaat ravintolat
Tallinnan parhaat ravintolat yllättävät kerta toisensa jälkeen, sillä niiden vastustamattomat maut jäävät muistoihin, jotka haluaa kokea uudelleen.
Monesti voi nähdä, kuinka perinteinen ruokakulttuuri on yhdistetty nykyaikaisen gourmet-ruoan kanssa, jolloin lopputulos on laivalipun hankkimisen arvoinen. Korkeatasoinen ruoka maistuu jokaiselle, joka arvostaa vaivalla loihdittuja annoksia ja toki sellaiselle, jonka vatsa huutaa nälästä. Haluan tuoda esille Tallinnan parhaat ravintolat, jotka ovat suosikkejani ja joiden vuoksi kannattaa matkustaa Viroon vaikka päiväksi.
Brunssi, lounas ja illallinen tarjoiltuna Viron Tallinnan parhaissa ravintoiloissa tekee matkasta vähintäänkin unohtumattoman. Voin rohkeasti väittää, että Tallinnan ravintolat ovat parempia kuin monissa muissa maissa. Tämäkin on toki vain silloin, kun osaa suunnistaa oikeisiin kohteisiin. Aina kaikkiin ravintoloihin ja annoksiin ei voi olla tyytyväinen, mikä matkan aikana on jopa ajanhukkaa, sillä silloin haluaisi vain parasta mahdollista, eikä huonoja kokemuksia mauttomasta ruoasta. Tämän vuoksi suosittelen muutamia ruokapaikkoja, jotka olen todennut oikeasti hyväksi ja aikasi arvoiseksi.
5Senses – Brunssikahvila Tallinnan vanhankaupungin sydämessä
Joskus brunssikahvila on ainoa oikea vaihtoehto kaupunkikierroksen aikana tai sen jälkeen. Mikä olisikaan parempaa kuin brunssihetki Tallinnan reissun aikana?
Olin onnekas saadessani vierailla 5Senses-brunssikahvilassa. Se on tunnettu niin paikallisten kuin turistien keskuudessa, ja ymmärrän kyllä miksi. Paikka on niin viihtyisä ja paikan päällä olessa alue ja asiakkaat tarjoavat elämyksen kuin suoraan Etelä-Euroopan kauniilta kaduilta.
Jo heti kahvilaan astuessa henkilökunta saa olosi tuntumaan mukavalta ja ottavat jokaisen asiakkaan huomioon kuin oman perheenjäsenensä. Siellä on mahdollista syödä niin sisällä rennon designin ympäröimänä tai terassilla kadun kauneudesta nauttien.
Heti alkuun tilasimme jääkahvit (vaihtoehtona myös kofeiiniton) ja vihersmoothien, jotka tuotiin muutamassa minuutissa pöytään. Arvostan nopeaa palvelua etenkin juomien kanssa, koska ne haluaa aina saada melkein heti ruokaa odotellessa. Kahvi ja smoothie olivat makoisat ja riittoisat koko vierailun ajaksi. Vihersmoothiessa maistuu runsaasti banaani, joten se on helposti vihersmoothien ja banaanin ystävän unelma yhdessä lasissa.
Maistoin paikan suosituinta annosta, Eggs Benedict, joka suorastaan suli suuhun kastikkeen kanssa. Annoksessa on kaksi pienempää sämpylää, eli perinteiset englantilaiset muffinit, joiden päällä olevien uppomunien päälle on valeltu runsaasti hollandaise-kastiketta. Eggs Benedictin välissä maistuu sopivan suolainen prosciutto-kinkku, joka maistuu jokaisella suupalalla.
Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen lounasbrunssiin, suosittelen maistamaan Fried Chicken Waffle-annosta, joka erottuu pohjoismaisesta perinteisestä lounaasta. Siinä belgialainen vohveli kohtaa erinomaisen rapean kanan, jossa hunajainen sinappikastike tekee vohvelin entistä makoisammaksi.
Jälkiruoasta on vaikea kieltäytyä, mutta onneksi lyhyt valikoima tekee valinnasta helppoa. Voit valita joko pehmeän Cream Cheese French Toast tai maittavan Banoffee Pie.
Kahvilassa riittää asiakkaita, joten suosittelen varaamaan pöydän etukäteen. Henkilökunta hoitaa tilaukset nopeasti ja ottaa jokaisen asiakkaan tarpeet huomioon.
Annoskoot ovat hyviä, sopivan täyttäviä. Kovaan nälkään suosittelen tilaamaan annoksen lisäksi myös smoothien, joka valmistetaan paikan päällä.
PS. Jos vain sää suosii, suosittelen istumaan terassilla, koska sieltä saatat bongata kaksi valkoista karvaturria, jotka nauttivat kahvilan miljööstä kanssasi.
5Senses on paljon muuta kuin tavallinen brunssi vanhassakaupungissa.
Tai Boh
Tai Boh-ravintola Tallinnassa häikäisee jo ensiaskeleelta, kun jo ravintolan ulkoasu itsessään kerää katseita. Se on vasta alkua. Voin luvata, että lisää katseenvangitsijoita on luvassa, kun vain maltat astua ovesta sisään. Jokainen askel kohti yläkertaa on omalla tavalla mieleenpainuva.
Kun astut toisen kerroksen ravintolatilaan, edessä odottaa häkellyttävän sininen baaritiski, josta täydellinen makumatka vasta alkaakin.
Juomat
Heti alkuun tilasimme Funky Fresh ja Karma-mocktailit, jotka olivat molemmat hyvin raikkaat ja täydelliset kesään. Funky Fresh on sopivan makea ja ihastuttavan värinen. Siinä maistuu hyvin passionhedelmä, joka antaa kesäisen kirpeän maun tasapainottamaan makeutta. Punaisessa mocktailissa maistuu myös ihanasti mansikka ja lisäksi sen pieniä paloja on miellyttävä saada.
Karma-mocktail on raikkaan kiwin makuinen. Jokaisen huikan aikana tunnet, kuinka mocktailin maut ovat hyvin tasapainossa.
Juomien hinnat ovat todella sopivat, ja laadukkaammat kuin monissa muissa paikoissa. Ne ovat todella kesäiset ja kuumalla kelillä täydelliset. Myös illan hämärtyessä auringonlaskun aikana on erittäin hyvä valinta mennä nautiskelemaan juomia Tallinnan Tai Bohiin ystävien tai perheen kanssa. Sinne voisi mennä nauttimaan pelkästään juomia, koska ravintola on niin kaunis ja cocktailit ja mocktailit siihen sopivia.
Alkuruoka
Japanese tuna with spices and herbs vie kielen mennessään. Tulinen tonnikala on niin suussasulava, että jokaista suupalaa on pakko vaalia viimeiseen saakka. Tämä alkuruoka on keskivertoa tulisempi, joten jos et pidä tulisesta ruoasta, tilaa jokin muu alkuruoka Tai Bohin menusta. Jos tulinen ruoka on mieleesi, on Japanese tuna kuin vapauttava tanssi kielen päällä.
Beef tenderloin tataki & truffle-coconut mayo osuu ja uppoaa. Se on niin mureaa ja joka suupala on yhtä herkkua.
Pääruoka
Tai Boh Tallinnassa soi miellyttävä musiikki pääruokia odotellessa. Pöytään tuodaan kasviksien värittämät annokset, jotka voi helposti maistaa jo katseella.
Grilled octopus on täydellisesti kypsennetty tarjoten hivenen makeutta kielellä. Se on niin miellyttävän makuinen, että sen ei haluaisi loppuvan.
Chilli tiger prawns on maukas, hieman tulinen ja kasvikset hienovaraisesti tuliset. Annos ei ole alusta loppuun tulinen, vaan jokaisella suupalalla tulisuusaste on erilainen, koska eri kasvikset imevät makuja eri tavalla. Eli koko annos vaihtelee maultaan asteittain, vaikka kyseessä onkin sama annos. Tavalliset kasvikset on loihdittu taianomaiseksi, kuinka houkuttelevaa!
Jälkiruoka
Kaiken herkullisen syömisen jälkeen jälkiruoka maistuu vielä. Neljän jälkiruoan joukosta valikoituu suosituimmat, joita ei malta olla maistamatta.
Coconut panna cotta on katettu ihanalla mangokastikkeella. Hyvin raikas jälkiruoka kaiken kaikkiaan.
Soft meringue on pavlovaa muistuttava maistuva kakku, joka on sopivan kevyt kakuksi ja ei liian makea.
Tai Boh Tallinnan jälkiruoat eivät ole liian isoja ja juuri sopivia alku- ja pääruoan jälkeen.
Tallinnan parhaat ravintolat tarjoavat hyvän kokemuksen alusta loppuun asti. Tai Bohilla myös ulkonäkö painuu mieleen, sillä ravintolan jokainen siipi on ainutlaatuinen ja tarjoaa silmille yhtä upean elämyksen kuin niiden tarjoama ruoka kielelle. Täydellinen ilta!
Tai Boh kokemukset ovat taatusti ikimuistoiset.
Lore Bistroo
Lore Bistroo Tallinn ihastuttaa niin ulkoa kuin sisältäkin. Meren komeus kuitenkin houkuttelee istumaan ulkona ja nauttimaan jokaisesta hetkestä, jonka näköala ja ravintola tarjoavat.
Heti alkuun tapaat jo ystävälliset tarjoilijat, joiden ansiosta Lore Bistroo kokemus on mieluisa ja helposti lähestyttävä. Allergiat kysytään ja otetaan huomioon ruokailussa.
Lore elämys
Lore elämys on jaettu ruoka, jossa vieraat saavat nauttia koko illan yllätyksistä, jotka sisältävät herkullisia ja oivallisia makuyhdistelmiä. Se sisältää alkuruokia, pääruokia ja jälkiruoan. Tämä, jos mikä houkuttelee Lore Bistroo menuussa.
Alkuruoka
Jos katsomme kolmikerroksisen lautasyhdistelmän kuvaa, heti ylimmässä lautasessa hehkuu Pähkla trout tartare
mango-habanero salsa, coriander and mint eli Pähkla taimenen tartaari mango-habanero salsan kanssa, jossa on korianteria ja minttua tuomaan raikkautta. Näin meidän kesken – se oli suosikkini. Jokainen suupala oli vastustamaton.
Seuraava alkuruoka on Kalamatsi soft goat cheese
roasted bell pepper, basil, Romesco sauce and dried olives, jossa pehmeä vuohenjuusto sointuu paahdetun paprikan kanssa sanoinkuvaamattomaksi. Uskallan väittää, että tästä annoksesta pitää myös silloin, jos vuohenjuustosta ei pidä. Suorastaan makuhermoja hivelevä.
Kuvan alimmainen annos on Cashew balls
fresh salad, dates, roasted bell pepper, coriander and tahini-tarragon sauce, jonka maistuvan suolaiset cashew-pallot kantavat ylpeänä tahinikastiketta vierellään.
Pääruoka
Merihenkinen Smoked Pähkla trout fillet roasted broccolini, fennel, green peas and truffle butter sauce tarjoaa kotoisia ja merellisiä makuja yhtä aikaa. Annokseen sopiva kastike on raikas ja kokoaa kaikki maut yhteen nautittavaksi.
Murea Roasted beef tenderloin oven baked carrots, mushrooms, pickled onions and creamy cognac-pepper sauce on aromikas ja sopivan kevyt. Sen konjakkikastike hellii makunystyröitä kerta toisensa jälkeen.
Jälkiruoka
Lore Bistroon Panna cotta osuu ja uppoaa. Passionhedelmäinen jälkiruoka on kuin täydellinen lopetus kesäillalle. Se on niin nautittavaa, että sitä syödessä hukkuu omiin ajatuksiin. Panna cotta on niin kevyt muiden ravintoloiden tarjoamiin panna cottiin verrattuna ja kastike sopivan hedelmäinen, että siitä voi nauttia tasapuolisesti samaan tapaan, kuin muista ruoista ilman, että tuntisia oloaan jo liian kylläiseksi.
Juomat
Mikään ei ole parempaa kuin kylmä juoma kuumana kesäiltana! Miedosti makeutettu Peach Please-mocktail sopii mainiosti ruokien kanssa tai sellaisenaan. Hempeä maku yhdessä merinäköalan kanssa ovat täydellinen parivaljakko.
Jos pidät hieman makeammista juomista, suosittelen Lore Breezer-mocktailia, joka on kirpeä ja makea yhtä aikaa.
Lore Bistroossa voi myös nautiskella käsityölimonadeista, jotka hyvin sekoitettuna maistuvat oikeasti kotitekoisilta tuotoksilta. Itse join raikkaan makuista raparperia (katso myös raparperimehu-ohjeeni) ja valloittavaa mustaherukkalimonadia.
Kaiken kaikkiaan Loren elämyksen ruoat ovat kevyitä, joten kaikkea jaksaa syödä. Jos istut ravintolan ulkopuolella, suosittelen ottamaan aurinkolasit mukaan.
Passionhedelmäinen panna cotta rouskuu mainiosti viimeistellen Loren elämyksen.
Lee
Vanhassakaupungissa sijaitseva Lee-ravintola on kauniisti piilossa kaupungin hälinältä, keskellä taianomaista miljöötä. Olen huomannut, että Tallinnan parhaat ravintolat sijaitsevat hyvin näyttävissä paikoissa, jotka ovat vasta alkua upealle ruoalle.
Lee elämys
Lee elämys on kokemisen arvoinen. Se alkaa huipulta pysyen siellä alusta loppuun asti, mikä onkin mahdollista, kun koet Tallinnan parhaat ravintolat vanhassa kaupungissa. Etkö malta jo kuulla itse ruoasta? Mennään sitten suoraan asiaan!
Alkuruoka
Ensimmäinen alkuruoka on Potato chawanmushi, joka sisältää marinoitua inkivääriä, kombua ja tilliöljyä. Ainutlaatuisen aistikas. Jos haluat oikeasti erilaista ja hyvää alkuruokaa, tämä on se. Maut ovat niin kohdallaan, että tunteita on vaikea pukea sanoiksi. Mikä elämys tosiaan! Ainiin, tämähän oli vasta alkuruoka.
Seuraava alkuruoka on Grilled cucumber, jonka alta löytyy marinoitua villipinaattia, cashew-kermaa ja minttua. Annos on 10+, koska sen mehukkuus ja happamuus elävöittävät koko tunnelman suussa korkeatasoiseksi. Voiko pähkinän maku olla niin kevyt ja kesäinen?
Kolmas ja hyvinkin mieleenpainuva alkuruoka, joka tarjoiltiin on Venison tartare. Siinä on lisäksi myös vihreitä luumuja, ramson-kapriksia, seesamiöljyä ja munankeltuaista, mikä luo rouskuvaa syleilyä höyhenen pehmeällä hirvellä. Kananmuna päällä taas antaa kevyen kermaisuutta hirven kylkeen.
Alkuruoissa on japanilainen vivahde, joka on sekoitettu virolaisten makujen kanssa. Todella uniikit annokset. Kaikki maut ovat niin tasapainossa, että tekisi mieli huutaa ilosta. Ei hätää, pysyin elementissäni.
Pääruoka
Alkuruoan jälkeen voi vain kuvitella, millaiset pääruot ovat.
Ensimmäinen pääruoka Smoked Pähkla trout näytti täydellisen simppeliltä. Heti, kun maistoin taimenta, alkoi suussani valloittava tunne, jonka täytti yhteensopivat nuoret perunat, marinoidut sipulit ja misovoikastike.
Suussasulavat maut vievät ajatukset pois hetkestä. Tiedätkö sen tunteen, kun näet hyvää unta, ja herättyäsi toivot sen jatkuvan? Tämän annoksen kanssa palasin ajatuksistani ja kaikki se hyvä jatkui.
Seuraava pääruoka Estonian grass fed beef tenderloin oli suussasulavan taivaallista. Grillattu parsakaali, kantarellit, marinoidut sinapinlehdet ja paahdettu kombu jus kokosivat annoksen yhteen, kuin onnistuneen matematiikan laskukaavan.
Jokaisessa annoksessa jokainen elementti on tarkoin harkittu, ja sen myös huomaa.
Jälkiruoka
Jälkiruokavaihtoehdoksi osottautui tyylikäs Kohuke. Olet saattanut kuulla Virossa nautittavasta, kaikkien suosikista, kohukesesta, joka on suklaakuorrutteinen rahkapatukka. Lee-ravintola Tallinnassa nostatti sen aivan uudelle tasolle, paras kohuke, jota olen itse maistanut. Jos kohuke-rahkapatukka on sinulle tuttu, suosittelen maistamaan tätä jälkiruokaa.
Juomat
Juomiksi valikoituivat No gin & tonic-mocktail, joka oli ihastuttavan hempeä, täyteläinen Quince no-groni-mocktail, jossa maistui happamuus ja hedelmäisyys yhdessä ja Limbo Series Riesling-alkoholiton olut, joka muistutti kesäistä valkoviiniä vaalean oluen muodossa. Oma suosikkini oli Quince no-groni, vaikka muutkin olivat hyviä.
Kun Lee elämys päättyi, mielessäni pyöri ajatus siitä, että heti vatsan tyhjetessä tilaisin elämyksen uudestaan ja sitten aina vaan uudestaan kyllästymättä. Kaikki elementit ja annokset ovat ällistyttävän hyviä, allergiat huomioidaan ja henkilökunta on todella ystävällistä.
Kommentoi, mitkä ovat sinun mielestäsi Tallinnan parhaat ravintolat!
*Tämä artikkeli sisältää kaupallisia yhteistöitä. Kokemukset ja arvostelut ovat aidosti omiani.
Kommentoi