Syksyinen Myskikurpitsakeittoni, jonka Nautin Yleensä Raejuustolla
Syksyllä kurpitsasato kukoistaa, joten silloin kannattaa valmistaa kurpitsoista ruokia, kun ne ovat tuoreimmillaan, kuten helppo myskikurpitsakeitto.
Helppo myskikurpitsakeitto on yksi parhaista kasvissosekeitoista, sillä siitä voi maustamalla saada niin monta eri variaatiota. Lue lisää miten.
Oranssi on syksyn väri ja haluamme nähdä sitä mahdollisimman paljon myös ruoissa. Erilaiset kurpitsalajikkeet valtaavat kaupan hyllyt. Valinnan varaa on paljon, mutta kun tiedät, mihin aiot käyttää sitä, valinta muuttuu helpommaksi.
Esimerkiksi helppo myskikurpitsa on hyvin tunnettu ruoanlaitossa ja siitä voi valmistaa sosekeittoa, josta juuri nyt puhumme.
Sillä on ihanan makea kurpitsainen maku, joka on täynnä kuituja ja vitamiineja. Sitä voi paistaa, paahtaa tai soseuttaa, ja se sopii hyvin sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin.
Koska syksyyn mahtuu paljon kylmiä päiviä, on ihanaa valmistaa kermainen myskikurpitsakeitto, joka lämmittää mukavasti. Keräännytte perheen tai ystävien kanssa illallispöydän ääreen ja nautitte kaikki yhdessä syksyn antimia. Mikä voisikaan olla parempaa!
Paahdetussa myskikurpitsassa parasta on se, että voit käyttää kaikki sen osat ruoanlaitossa. Siemenet ja kuori ovat myös syötäviä paistettuna. Parasta on se, kun ruoasta ei jää ollenkaan hävikkiä ja kaiken voi käyttää.
Paahdettu Myskikurpitsakeitto Valmistus
Maustaessa vain taivas on rajana. Erilaiset curry-mausteet sopivat hyvin, jos valmistat paahdetusta myskikurpitsasta itämaista ruokaa. Yrtit, kuten korianteri ja rosmariini sointuvat erinomaistesti yhteen kurpitsan kanssa, joten jompaa kumpaa kannattaa ehdottomasti käyttää. Monesti mausteet, kuten suola, pippuri ja muskottipähkinä sulavat paahdettuun myskikurpitsakeittoon kuin voi. Lisäksi, muskottipähkinän maku luo jouluista tunnelmaa, ja sitä kaipaammekin näinä pimeinä aikoina.
Kun valmistamme keittoa, on paahdettava ensin myskikurpitsa, tai jos kotonasi on jokin muu talvikurpitsa lajike, kuten esimerkiksi perinteinen kurpitsa, voi sitäkin käyttää.
Uunissa paahdettu myskikurpitsa muuttuu samettisen pehmeäksi, jolloin kuori ja siemenet irtoavat jo hennolla otteella.
Kun siemenet on kerätty talteen, ne voidaan maustaa ja paahtaa, jolloin voit koristella niillä keiton, kun se on valmis tai sitten napostella sellaisenaan. Siemeniä ei tarvitse käyttää tässä paahdettu myskikurpitsakeitto reseptissä.
Keitto aloitetaan paistamalla sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilassa. Haluamme kuulottaa sipuleista kirkkaita.
Lisää sekaan mausteet, joita voit vaihdella oman maun mukaan. Yrtit tuovat raikkautta makean kurpitsan makuun, joten niitä kannattaa suosia.
Kun paahdettu myskikurpitsa on paahtunut uunissa, kaavi siemenet pois, ja itse kurpitsa keiton sekaan. Myskikurpitsasta valuu karamellimainen neste kun se on valmis, joten muista lisätä sekin kattilaan tuomaan luonnollista makeutta.
Kaada sekaan kasvisliemi, josta keitto saa nesteet. Anna keiton hautua hiljalleen, jolloin maut ehtivät marinoitua yhteen.
Soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa tai lisää keitto tehosekoittimeen. Voit myös halutessasi siivilöidä valmiin sosekeiton, jolloin lopputulos on samettinen.
Itse pidän kummastakin vaihtoehdosta.
Onko helppo myskikurpitsakeitto hyväksi sinulle?
Helppo myskikurpitsakeitto sopii meille hyvin. Se sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia. Se sisältää myös runsaasti beetakaroteenia. Lisäksi se sisältää monia mineraaleja, kuten rautaa ja magnesiumia. Joten jos haluat olla terve, syö kurpitsakeittoa.
Lämmin, kermainen kulhollinen myskikurpitsakeittoa kylmänä päivänä on täydellinen tapa voittaa talven kylmyys. Lisäksi se on täynnä vitamiineja ja kuitua.
Siinä ei kuitenkaan ole aivan kevyitä kaloreita, joten jos tarkkailet painoasi, se ei ehkä ole kaikista loistavin valinta jokaiselle aterialle.
Paahdettu myskikurpitsa ravitsemustietoa
Yksi kupillinen kurpitsakeittoa sisältää noin 120 kaloria ja alle 1 gramman rasvaa. Se antaa sinulle myös 5 grammaa proteiinia ja 27 grammaa hiilihydraatteja. Saat 4 grammaa kuitua jokaisesta kupista, mikä auttaa pitämään olosi kylläisenä ja tyytyväisenä sen syömisen jälkeen.
Mihin kurpitsakeitto sopii? Siitä on moneksi ja nautimme siitä paljon. Myskikurpitsakeitto on yksi parhaista keittolajeista. Paahdettu myskikurpitsa on herkullinen vihannes, josta voi tehdä herkullisen ja ravitsevan keiton. Herkullista kurpitsakeittoa voi syödä mihin aikaan vuodesta tahansa. Kun olet nälkäinen, saatat haluta syödä tätä herkullista sosekeittoa.
Kuinka teet myskikurpitsakeittoa paremmin?
Tämä kurpitsainen sosekeitto on niin maukasta ja täyttävää, varsinkin kun sen tarjoilee raejuustolla, jolloin siinä on enemmän proteiinia. Yleisesti ottaen itse keittona se voi olla hiukan tylsä, koska varsinkin soseuttaessa, siinä ei näy muuta kuin yhtenäinen oranssi massa. On kuitenkin monia eri tapoja, miten tästä keitosta pystyy valmistamaan paremman, mitä se on.
Kaikkeen makuun vaikuttaa mausteet. Esimerkiksi inkiväärin lisääminen keittoon tuo todella raikkaan ja lämpimän maun, joka nostaa keittoa korkeammalle.
Toinen, mikä tekee keitosta paremman, on vihannesten paahtaminen. Jos paahdat myskikurpitsa ennen keittoon laittamista, se tuo keittoon eräänlaisen paahteisen ja tumman maun, joka lisää syvyyttä jokaiseen lusikalliseen, jonka nautit.
Kasvisliemen tai kasvisliemikuution käyttö tuo runsaasti makua ruokaan, joka helpottaa maustamisessa. Sen puuttumisen tunnistaa heti, kun maistaa keittoa. Silloin tuntee heti, että jotain puuttuu eikä se ole suola. Vaikka suolakin tuo makua ruokaan, sen runsas lisääminen ei lopulta ole kaikkein paras mahdollinen keino, kun ruoasta alkaa muodostua jo liian suolainen. Haluamme nauttia tasapainoisista mauista, joita tunnemme hennoilla mausteilla, jotka antavat kuitenkin niin paljon kerroksia lisää makuelämyksille.
Myskikurpitsakeitto on helppo koristella esimerkiksi paahdetuilla kurpitsansiemenillä, persiljalla tai raejuustolla.
Helppo Myskikurpitsakeitto Ohje
4 annosta
Ainekset
- 1 myskikurpitsa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 9 dl kasvislientä
- Suolaa
- Pippuria
- ½ tl inkivääriä
- 1 tl muskottipähkinää
Tarjoiluehdotuksia
- Raejuustoa
- Persiljaa
- Kurpitsansiemeniä
VALMISTUS
- Laita kokonainen myskikurpitsa pellille tai vuokaan ja sitten uuniin 200 asteeseen noin 40 min.
- Paista kattilassa öljyssä sipuli ja valkosipuli.
- Lisää mausteet.
- Kaavi kurpitsasta siemenet pois ja lisää pehmeä osa ja kuoret (valinnainen) kattilaan. Paista.
- Sekoita joukkoon kasvisliemi ja anna hautua 15 min.
- Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Tarjoile raejuuston kanssa.
Lue seuraavaksi kesäkurpitsakeitto.
Kommentoi